Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dani sjećanja – gradonačelnik Dumbović i članovi udruga iz Domovinskog rata obišli masovne grobnice

U sklopu Dana sjećanja, obiđene su grobnice na Vili, kod Nove bolnice, kod Marinke te grobnica na središnjem gradskom groblju.

U sklopu Dana sjećanja, obiđene su grobnice na Vili, kod Nove bolnice, kod Marinke te grobnica na središnjem gradskom groblju.

Cjelomjesečno obilježavanje rujanskih Dana sjećanja nastavilo se danas, 15. rujna, obilaskom masovnih grobnica na području grada Petrinje. Prije sutrašnje, središnje manifestacije, gradonačelnik Darinko Dumbović je danas u pratnji članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata obišao četiri lokacije masovnih  zločina- grobnicu na Vili, kod Nove bolnice, kod Marinke te grobnicu na središnjem gradskom groblju.

„Ovdje se dogodila strašna ljudska tragedija, tragedija u kojoj smo ostali bez svojih najbližih, bez ljudi koji su nesebično krenuli u Domovinski rat i koji su položili svoje živote za Domovinu“, rekao je gradonačelnik Dumbović:

 

 

Mlade generacije moraju znati da su postojale generacije koje su gradile ovu državu, nastavio je Dumbović:

 

 

Središnja manifestacija Dana sjećanja započet će sutra u 9 sati svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata u župnoj crkvi sv Lovre nakon čega će se Kolona sjećanja uputiti do Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku gdje će biti  održana komemoracija.

 

P1090871P1090876P1090878P1090880P1090881P1090882

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.