Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Darinko Dumbović izašao iz HNS-a

Presudile potpora i poruke građana

Presudile potpora i poruke građana

Gradonačelnik Darinko Dumbović je napustio HNS. Svoju je odluku objavio sinoć na svom Facebook profilu.

“Svoju odluku o izlasku iz HNS – liberalni demokrati danas sam obznanio Predsjednici Vesni Pusić, a sada i svima Vama! Kao što Vam je i poznato, u HNS -u sam od prvog dana , a uzor u mom političkom radu bili su mi Ruža hrvatska- Savka Dapčević Kučar i Mika Tripalo. Na svoj dosadašnji politički rad, koji je imao i uspone i padove, posebno sam ponosan.

Zato odluku o izlasku iz Hrvatske narodne stranke- liberalni demokrati nakon 25 godina intenzivnog rada u njoj nije mi bilo niti lako niti jednostavno donijeti. Kao gradonačelnik Grada Petrinje, drugog po veličini grada u Sisačko – moslavačkoj županiji preuzeo sam vrlo ozbiljan i odgovoran posao i nemam pravo iznevjeriti građane koji su mi na naposrednim izborima ukazali povjerenje.

Područje koje je kroz povijest bilo devastirano i zapušteno, najtežu je sudbinu doživjelo u Domovinskom ratu. Međutim, potpuna i prava politička potpora ovoj regiji ipak je izostala. Ja volim reći da Hrvatska nije do Kupe, već do Une. Ovo područje i njegovi stanovnici više ne mogu čekati , već trebaju jaču i čvršću podršku za svoj razvoj, trebaju “svoje ljude” u vrhu politike, u Saboru, koji će istinski zastupati njihove posebnosti i specifične potrebe. Ne smijemo ostati zapušteni i napušteni, trebamo brzu cestu, a ne odlagalište radioaktivnog otpada.

Veliki je pritisak na mene od strane građana različitih političkih uvjerenja da kao nezavisni kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima tražim podršku u VI izbornoj jedinici, kako bi kroz Sabor RH artikulirao njihove stvarne potrebe i borio se za istinski razvoj, bolju kvalitetu života i opstanak ljudi na ovom području. Smatram to svojom obavezom prema biračima i građanima čiju podršku uživam. Upravo su poruke i potpora građana prevagnuli da donesem konačnu odluku.”, stoji u objavi Darinka Dumbovića.


Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.