Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Dizajnerica Vesna Gabriša predstavila svoje originalne kreacije

Svjetski, a naše. Tako je Sandi Cenov objasnio razloge zbog kojih je odlučio promovirati Gabrišin dizajn

Svjetski, a naše. Tako je Sandi Cenov objasnio razloge zbog kojih je odlučio promovirati Gabrišin dizajn

U dvorištu Korablje Tišinić u Taborištu jučer je predstavljen rad predsjednice udruge „Pokupska ruža“, Vesne Gabriše. Gabriša kroz elemente dizajna ručno izrađene odjeće i narodnog veza promovira i čuva tradiciju svoga kraja. Njen rad okrenut je dizajniranju suvremene odjeće s elementima „tradicijskog veza Pokuplja“ pa se tako i dio kolekcije Project 3 sastoji od dizajna multifunkcionalne odjeće s jasnim podsjetnikom na neka prošla, zaboravljena vremena.

 

 

P1100150

 

Na online shopu pod nazivom modela „Pokupska Roses“ i „Smart Skirt“ kao i na još nekim modelima vidljiva je multifunkcionalnost , handmade i tradicija u jednom savršenom odjevnom predmetu.

„Mogu reći da sam impresioniran idejom. Kada smo prije nekoliko mjeseci razgovarali, nisam bio iznenađen. Kada mi je prezentirala Pokupsku ružu i zamisao što bi htjela s tim napraviti, kako to izbrendirati, vidio sam da je ideja fantastična i da nam u gradu takvo nešto nedostaje“, kazao je gradonačelnik Darinko Dumbović koji je bio na predstavljanju uradaka Petrinjke Gabriše:

 

 

P1100149

 

Pjevač Sandi Cenov, koji je kroz nekoliko svojih spotova već prezentirao Vesnin dizajn, i u novom spotu nosi odijelo Gabriše:

 

 

Vesna Gabriša kao modna dizajnerica pokušava plasirati „Hrvatski dizajn“ i na strano tržište, konkretno na tržište Ujedinjenog Kraljevstva. Grad Petrinja i dizajnerica nastavit će suradnju kroz nekoliko projekata za očuvanje tradicije i narodne baštine. Jedan od prvih zamišljenih je etno muzej o kojem je gradonačelnik kratko rekao:

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.