Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dobro je imati psa!

Psi su naši odani čuvari i uvijek su sretni kad nas vide pa nam zapravo i ne treba više razloga zašto ih je dobro imati uz sebe

Psi su naši odani čuvari i uvijek su sretni kad nas vide pa nam zapravo i ne treba više razloga zašto ih je dobro imati uz sebe

Psi su naši odani čuvari i uvijek su sretni kad nas vide pa nam zapravo i ne treba više razloga zašto ih je dobro imati uz sebe. No za sve skeptike, evo i nekoliko znanstvenih poticaja za udomljavanje psa:

Zabavni su
Znanstveno je dokazano da se ljudi koji imaju pse više smiju. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Society & Animals . Također, druga studija pokazala je kako su vlasnici pasa manje skloni depresiji, ali i manje usamljeni te imaju manje strahova.

Odani su
Psi su društvene životinje. Nekad su živjeli u čoporima, a danas (psi koje držimo kao ljubimce) kao članove čopora doživljavaju nas ljude, te su nam odani kao što su u čoporu odani braći i sestrama.

 

pas 3

 

 

Čine nas društvenijima
Skupina  britanskih znanstvenika sa Sveučilišta u Liverpoolu i Bristolu dokazala je kako su vlasnici pasa društveniji i češće upoznaju nove prijatelje.
To je i logično ako u obzir uzmemo da se vlasnici pasa međusobno više druže, a na livadama i u parkovima za pse uvijek se pojavljuju novi psi i novi vlasnici.

 

Održavaju nas zdravima
Htjeli – ne htjeli, ali kao vlasnik psa morate voditi u šetnju. Najmanje tri puta dnevno. Više kretanja utječe na smanjenje bolesti srca, krvnog tlaka i mnoge druge.
Također, istraživanje čiji su rezultati prošle godine objavljeni u  Proceedings of the National Academy of Sciences, pokazalo je da su djeca koja odrastaju uz pse manje sklona alergijama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.