Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Domoljubna koalicija ponovo o kreditnom zaduženju Grada Siska

Pozivamo 16 vijećnika da zaborave na nepromišljenost i ponos koji ih tjeraju u ovakve sulude dogovore s Ikić Baniček

Pozivamo 16 vijećnika da zaborave na nepromišljenost i ponos koji ih tjeraju u ovakve sulude dogovore s Ikić Baniček

Gradski vijećnici Domoljubne koalicije,11. rujna 2015. godine, predali su predsjedniku Gradskog vijeća prijedlog točaka Dnevnoga red kao i prijedloge akata za raspravu i usvajanje.

 

Budući su ovi gradski vijećnici: MILAN BRANKOVIĆ (SDP)BORISLAV CURIĆ (HSU)IGOR ČIČAK (SDP)IVAN ĐUMBIR (HNS), MOMIR GAĆEŠA (NEZAVISNI)IVICA GRGURIĆ (NEZAVISNI),MILAN IVANKOVIĆ (HSP)IVAN JURIĆ (SDP)ZDENKO KOREN (HSP)DRAGICA KRUPLJANIN (SDP)MARTINA MALOVIĆ BRNIĆ (HNS)IVAN MLINARIĆ (HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA)IVANA PAVLOVIĆ (SDP)MARKO RADANOVIĆ (SDP)IVICA RENDULIĆ (HRVATSKI LABURISTI-STRANKA RADA) i NENAD VUKUŠIĆ (HNS) izglasali Odluku o kreditnom zaduženju Grada Siska, kao i Zaključak o prihvaćanju Ugovora o kreditu broj KO 13/15, a koji su za posljedicu imali zaključivanje Ugovora o kreditu broj KO 13/15, koristimo Poslovnikom o radu Gradskog vijeća,  propisanu proceduru i tražimo da se isto stavi na Dnevni red i o tom ponovno raspravlja i odlučuje.

Apeliramo na vijećnike koji su svojom rukom zadužili Grad da još jednom razmisle o postupcima i posljedicama koje će ostaviti kao teret budućim naraštajima Siščana.

Nadalje, analizom Odluke i Zaključaka razvidno je niza opravdanih sumnji u zlouporabu ovlasti i položaja gradonačelnice Ikić Baniček jer je Gradskom vijeću predložila usvajanje Zaključka o prihvaćanju Ugovora o kreditu broj KO 13/15, a koji u bitnome odstupa od odredbi sadržanih u Odluci o kreditnom zaduženju Grada Siska kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Realizacijom kredita može nastupiti višestruka i nepopravljiva šteta za Grad Sisak, pa zbog zaštite interesa Grada Siska i njegovih građana predlažemo sazivanje sjednice Gradskog vijeća.

Apeliramo na šesnaest vijećnika koji su bezuvjetno podržali Ikić Baniček u naumu da sumnjivim putem osigura sredstva za buduće „projekte“, projekte koje nitko od njih nije vidio ni čuo na sjednici Gradskog vijeća uz još sumnjivije uvjete kreditiranja, gdje Grad otplatu kredita garantira gradskom imovinom, da preispitaju svoju odluku i otvoreno raspravljaju na sjednici gradskog vijeća o toj tem, te samostalno, bez stege, glasuju po svojoj savjesti..

Sukladno članku 36.,38., i 65. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Siska, traži se  razmatranje i usvajanje te uvrštenje u prijedlog dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Grada Siska, slijedeće točke;

  1. Prijedlog Odluke o ukidanju Odluke o kreditnom zaduženju Grada Siska kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj
  2. Pravni temelj, potrebna financijska sredstva za provedbu akta, obrazloženje
  3. Prijedlog Zaključka  o poništavanju Zaključka o prihvaćanju Ugovora o kreditu broj KO 13/15
  4. Pravni temelj, potrebna financijska sredstva za provedbu akta, obrazloženje
  5. Prijedlog Zaključka o raskidu Ugovora o kreditu broj KO-13/15
  6. Pravni temelj, potrebna financijska sredstva za provedbu akta, obrazloženje

 

Gospodo, ovdje se ne radi o vašim foteljama, nego o upozorenju da nepromišljenim postupcima zadužujete našu djecu i unuke.

Pozivamo 16 vijećnika da zaborave na nepromišljenost i ponos koji ih tjeraju u ovakve sulude dogovore s Ikić Baniček i jasno obrane stav kako su Sisku više potrebna nova radna mjesta od  kupnje privatnog bazena, biciklističke staze ili kupnje zgrada koje su u privatnom vlasništvu.

U protivnom, sve navedeno tek je čisti jeftini pokušaj osiguranja sredstava za financiranje još jedne političke kampanje, ovaj put one za saborsko mjesto Ikić Baniček.

Hoće li se onda od bazena i šetnica moći prehraniti djeca?

 

Prvi potez sad je na predsjedniku Gradskog vijeća, a nakon toga dragi vijećnici Ikić Baniček koalicije – čekamo Vaš odgovor.

 

Darko Žak (HDZ)

Ivica Valent HDZ

Iva Devčić (HDZ)

Zdenko Batinjan (HDZ)

Miljenko Žamarija (HSLS)

Mladen Šimanović (HSS)

Ivan Capan (nezavisni)

Kristina Grubec (HKS)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.