Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Humanitarno šišanje za Sobu čuda u Sisku

Bonovi u vrijednosti od 20 kn mogli su se zamijeniti za humanitarno šišanje po želji

Bonovi u vrijednosti od 20 kn mogli su se zamijeniti za humanitarno šišanje po želji

Prikupljanje sredstava za uređenje prve sobe za terapiju senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju u Sisačko- moslavačkoj županiji bio je cilj danas održane humanitarne akcije u sisačkom hotelu Panonija. Riječ je o već tradicionalnoj akciji Ceha frizera i kozmetičara udruženja obrtnika Grada Siska u sklopu koje se prikupljen prihod donira određenoj udruzi ili potrebitom pojedincu. Ove je godine kao partner odabrana Udruga osoba s invaliditetom Sisačko- moslavačke županije.

„Naš projekt Soba čuda odabran je ove godine kao projekt za koji će se prikupljati donacije kroz bonove za humanitarno šišanje u vrijednosti od 20 kuna. Prikupljeni iznos upotrijebit će se za uređenje i opremanje Sobe koju naša Udruga uređuje u Frankopanskoj 5 u Sisku“, rekla je Aleksandra Milković, tajnica- voditeljica stručne službe u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko- moslavačke županije:

 

 

photo 3

 

Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika grada Siska objasnila je zašto je odabran baš ovaj projekt:

 

 

Jedan od onih koji je prigodnim šišanjem podržao akciju bio je i gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović:

 

 

IMG_0003IMG_0002

 

Udruga u radnoj terapiji već ima preko 40 djece s teškoćama u razvoju od kojih je više od 30 s različitim poremećajima iz autističnog spektra, autizmom, poremećajem koncentracije, mentalnom i nedovoljnom razvijenošću, govornim poteškoćama, smetnjama u učenju kao i one s problemima u ponašanju. Djeca dolaze s područja cijele Sisačko- moslavačke županije: Siska, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Dvora, Gline i Novske. Iz tog je razloga potporu humanitarnoj akciji dala i Sisačko- moslavačka županija. Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine:

 

 

photo 5

 

Akcijom je prikupljeno 7 420 kn.

 

photo 1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.