Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Indiegogo dolazi na Zagreb Crowdfunding Convention

Centar za kulturu Trešnjevka, 17. i 18. rujna 2015., Zagreb

Financiranje različitih projekata putem grupnog financiranja ili crowdfundinga nailazi na sve veći interes, stoga Zagreb Crowdfunding Convention u Hrvatsku dovodi Indiegogo, jednu od najpopularnijh svjetskih platformi za crowdfunding.

Liz Wald, potpredsjednica Indiegoga i Anastasia Emmanuel, direktorica Indiegoga za Europu, u Zagrebu će razmijeniti iskustva i znanja o pripremi crowdfunding kampanja i razgovarati o rješavanju prepreka za daljnji razvoj crowdfundinga u Hrvatskoj. Kako ističe Liz Wald, svi bi trebali dobiti priliku za financiranje projekata u koje vjeruju, bili to kreativni, poduzetnički ili projekti za pomoć zajednici.

Sličnog je mišljenja i Anastasia Emmanuel koja naglašava kako crowdfunding nije puko traženje novca, nego okupljanje kritične mase ljudi koji vjeruju u određenu ideju ili projekt i žele pomoći njenom ostvarenju. Predstavnice Indiegoga u Zagrebu će boraviti 17. i 18. rujna, a sudjelovanje na Zagreb Crowdfunding Convention potvrdio je i Hrvoje Prpić koji će predstaviti svoje iskustvo u vođenju trenutno najuspješnije domaće crowdfunding kampanje u kojoj je za projekt Trillenium prikupljeno više od 2 milijuna kuna.

Ostali sudionici su: Marija G. Perulero, (Goteo.org), Irene Tordera (European Crowdfunding Network), Roberto Esposito (DeRev), Karsten Wenzlaff (German Crowdfunding Network), Mihovil Barančić (Zagrebački inkubator poduzetništva), IT i startup stručnjak Ivo Špigel, Goran Jeras, pokretač prve hrvatske etičke banke, Oleg Maštruko (CF Campaigner) i drugi.

Također, na konvenciji će se predstaviti pokretači uspješnih hrvatskih crowdfunding kampanja: Baggizmo (Ladislav i Izvorka Jurić), Vaults (Hrvoje Kordić) i Goulash Disko (Yves Taquet), kao i projektni timoviCrowdfunding Academy koji od svibnja ove godine rade na pripremi svojih kampanja.

Program konvencije će obuhvatiti goruće teme iz područja crowdfundinga: equity crowdfunding, pravne aspekte kao i mogućnosti crowdfundinga za financiranje startupa dok će na besplatnim radionicama u sklopu konvencije polaznici imati priliku naučiti osnove pripreme i provedbe crowdfunding kampanje.

Zagreb Crowdfunding Convention održava se u organizaciji društvenog poduzeća BRODOTO i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, a uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrtai Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije iinvesticije (HAMAG-BICRO). Otvaranju konvencije će prisustovati Zdenka Lončar, pomoćnica ministra i predstavnik HAMAG-BICRO-a.

Sudjelovanje na konvenciji je besplatno, a svi zainteresirani ulaznice mogu preuzeti preko sustava Entrio!


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.