Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Kaznena prijava protiv Kristine Ikić Baniček

Mijenjam zavjese, a curi mi krov ?

Domoljubna koalicija u gradu Sisku podnijela je kaznenu prijavu protiv gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček zbog osnovane sumnje da je, kao gradonačelnica, iskoristila svoj položaj pa je u svom postupanju počinila kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti. Novinare su o ovome izvijestili u utorak, 08.rujna predstavnici stranaka okupljenih u ovoj koaliciji (HDZ,HSLS,HSS,HSP AS,BUZ)

Razlog je kredit od 50 milijuna kuna u  kojem se pogoduje kreditoru, u ovom slučaju HBOR-u  na štetu građana i gradske blagajne. Konkretno se dalo iščitati- dugoročno kreditno zaduženje do 2032. godine nikako nije rješenje, posebno ako kreditna sredstva nisu namijenjena novim ulaganjima, zapošljavanjima i stvaranju nove  vrijednosti. Željko Krapljan, predsjednik GO HDZ-a grada Siska


 

Građani su gradonačelnici dali povjerenje četiri godine, ali nikako da zablokira grad u razvoju do 2032. godine, kažu u koaliciji. HSLS-ov vijećnik u Gradskom vijeću Miljenko Žamarija upozorava na datumske nelogičnosti

 

Citirat ćemo i dio teksta uvaženog prof.dr.sc. Vladimira Čavraka

“. Razlog kredita  „Infrastrukturni projekti u gradu Sisku“ , a njegova namjena  „građevinski objekti“. I to je sve! Pitanja poput onih, što je „infrastruktura“, što su i na koje se to „građevinske objekte“ odnosi u Ugovoru ne nalazi odgovor. Zbog toga posebno zbunjuju odredbe Ugovora kojima se HBOR-u daje pravo nadzora namjenskog korištenja kredita a da se u istom ugovoru ne specificiraju konkretni građevinski objekti na koje će se novac utrošiti. Dakle HBOR će vršiti provjeru namjenskog korištenja na temelju ničega!

Važno je imati pješačke staze, parkirališta i bazene? Zaposlenost nije problem Grada Siska?

U uvjetima sedmogodišnje ekonomske krize, masovnog zatvaranja poduzeća i obrta u Sisku i cijeloj državi, u uvjetima kad mladi, obrazovani ljudi masovno i svakodnevno odlaze is Siska, u uvjetima kad je u Sisku više od 5.000 građana blokirano a čiji dug iznosi više od 330 milijuna kuna (podatak iz svibnja ove godine), neupućeni a dobronamjerni građanin bi očekivao da gradska vlast u prvi plan stavlja rješavanje najvećih problema građana a to su nezaposlenost, neimaština i stvaranje perspektive mladim ljudima i pomoć poduzetnicima da povećaju zaposlenost jer jedino se tako može očekivati bolja budućnost.”

Ili…kako je rečeno na tiskovnoj konferenciji u utorak, kad si bez novaca, a curi ti krov, ne mijenjaš zavjese! Valjda znaš odrediti prioritete!

Kako bilo, jer je poslana 03. rujna , kaznena prijava je već na stolu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, Glavng državnog odvjetnika, Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, Ravnateljstva policije i PU Sisačko-moslavačke.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.