VIJESTI

Međunarodni dan mira obilježen u Petrinji

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana mira je „S prijateljstvom i suradnjom do mira“

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana mira je „S prijateljstvom i suradnjom do mira“

Programom pod nazivom „Pružimo ruku mira i prijateljstva“ u Petrinji je danas, 21. rujna, obilježen  Međunarodni dan mira. U ovogodišnjem je programu, koji se sastojao od edukativno kreativnog programa za djecu te izložbe dječjih radova na temu mira sudjelovalo nekoliko javnih institucija: Škola nenasilja Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, Dječji vrtić „Petrinjčica“, I. osnovna škola Dragutin Tadijanović te Centar Humanika.

„Već smo petu godinu zaredom dio svjetske obitelji koja slavi mir, promiče mir i upravo iz ranjene Petrinje koja 21. rujna obilježava i dan progonstva, možemo reći da je ovo lijepi simbol kojim djeca pokazuju solidarnost i prijateljstvo“, rekao je Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, organizator programa obilježavanja:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/MM1.mp3?_=1

 

 

Cijelo prijepodne ispred PUO Hrvatski dom na području na kojemu je 21. rujna 2011. zasađeno Stablo mira održavale su se radionice na kojima su djeca izrađivala vjetrenjače mira i lampione mira:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/MM2.mp3?_=2

 

Gradonačelnik Darinko Dumbović ustvrdio je da upravo danas, u danima sjećanja na progonstvo, građani Petrinje moraju graditi grad na način koji će omogućiti ugodniji i kvalietniji život svim generacijama koje žive i koje će živjeti u ovom gradu:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/MM3.mp3?_=3

 

 

Svake se godine dio programa održava kod Stabla mira gdje se pali svijeća i tako se simbolično obilježava Dan mira, ali i dan progonstva Petrinjaca. Svijeću je zapalio i Dumbović:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/MM4.mp3?_=4

 

Tema ovogodišnje proslave obilježavanja Međunarodnog dana mira je „S prijateljstvom i suradnjom do mira“

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version