Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Ministar Varga otvorio javni natječaj za izgradnju središnjeg paviljona OB “Dr. Ivo Pedišić”

Ovo je projekt od općeg dobra, uvjeren je ravnatelj Bolnice, Miroslav Dubovečak.

Ovo je projekt od općeg dobra, uvjeren je ravnatelj Bolnice, Miroslav Dubovečak.

Javni natječaj za izgradnju Središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak otvorio je danas, 22. rujna, ministar zdravlja Siniša Varga.

„Sisačka bolnica je bolnica treće kategorije, međutim, ona pokriva jako velik teritorij, Sisačko- moslavačka županija je prostorno izrazito velika županija, na njenom području živi preko 200 tisuća stanovnika i uistinu zaslužuje nove kapacitete. Bolnica ima neke novouređene prostorije poput rodilišta koje je moderno i dobro opremljeno, osoblje je savršeno u cijeloj bolnici, ali potrebna je nova infrastruktura koja je i energetski učinkovita i medicinski funkcionalna“, rekao je ministar prilikom otvaranja natječaja:

 

 

Darko Srbljanin, pročelnik županijskog Upravnog odijela za zdravstvo izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je projekt napokon krenuo u realizaciju. Iako se županija trenutno odrekla osnivačkih prava, i dalje brine o bolnici i njenim potrebama, uvjerava Srbljanin:

 

 

Pročelnik je odbacio mogućnost da projekt bude zaustavljen u slučaju eventualne promjene vlasti nakon parlamentarnih izbora. „Ovaj projekt nema veze s politikom i očekujem da će svaka politička opcija prihvatiti ovaj projekt tim više što je ovaj projekt vezan za međunarodne ugovore koje je ova država potpisala tako da ne vidim opasnost da se njegovo provođenje dovode u pitanje“.

Ravnatelj bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ dr.sc. Miroslav Dubovečak istaknuo je kako je ponosan zbog činjenice da je ove godine Bolnica raspisala natječaj za čak 30 specijalizacija. Ako nemate ljudski kadar, nemate zašto graditi bolnice:

 

 

Dovršetak središnjeg paviljona očekuje se u roku od dvije godine. Bitno je da nam se kvalitetna hrvatska građevinska firma javi, da se žalbeni postupak čim prije dovrši i da što prije možemo početi graditi, završio je ministar Varga.

 

Cam04-1200x800pxCam06-1200x800pxCam08-1200x800pxCam10-1200x800px

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.