Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Ministar Varga: Sustav zdravstvene zaštite građana nije ugrožen izbjegličkim valom

Podaci o troškovima usluga pruženih izbjeglicama bit će gotovi idućih dana

Podaci o troškovima usluga pruženih izbjeglicama bit će gotovi idućih dana

Tijekom jučerašnjeg posjeta Sisku, ministar zdravlja Siniša Varga osvrnuo se na funkcioniranje zdravstvenog sustava u okolnostima izbjegličkog vala.

Od prvog dana krize izbjeglicama je pruženo ukupno 3 400 zdravstvenih usluga od kojih su  njih otprilike 60 činile hospitalizacije. Danas nema puno izbjeglica u bolnicima, trenutačno ih je 6000 na terirtoriju Hrvatske i svima se pruža potrebna zdravstvena zaštita, tvrdi Varga:

 

 

Radi se o mlađoj populaciji, uglavnom muškarcima koji su, izuzev jakog stresa i umora, u dosta dobrom stanju. Tu su i žene i djeca koji se tretiraju kao ugrožene skupine.

„Primarna briga nam je kontinuitet zdravstvene skrbi prema građanstvu neovisno o broju izbjeglica. Liječnici obiteljske medicine, hitna medicinska pomoć, sve funkcionira na način da izbjeglička kriza ni po čemu ne ugrožava zdravstvenu zaštitu hrvatskog građanstva“, objasnio je Varga napore Ministarstva:

 

 

Krizni stožer Ministarstva zdravlja ima mehanizam kojim preko zdravstvenih ustanova, odnosno bolnica i Domova zdravlja, prikuplja financijske račune te ih proslijeđuje Vladi RH, naglasio je ministar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.