Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Centar za žene Adela – porast nasilja u obitelji

Centar za žene Adela - porast nasilja u obitelji

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Centar za žene Adela u suradnji s Policijskom upravom Sisačko- moslovačkom i Obiteljskim centrom u utorak 22. rujna uključio se u obilježavanje ovoga dana javnom akcijom.Tako su na Gradskoj tržnici u Sisku članice udruge dijelile  promotivne letke  o postupanju u slučaju nasilja u obitelji nasilja nad ženama boriti. Marijanka Kovačević, predsjednica Centra za žene Adela:

 

 

Sve je veći broj fizičkog nasilja uzrokovanog ekonomskim nasiljem. Psihičko nasilje također je u porastu, a najgore u takvim situacijama jest to što najviše trpe djeca. Djeca su zlostavljana i ekonomski i fizički, a najviše psihički, kaže Kovačević:

 

 

Na području naše županije postoje dva telefonska broja na koja se žrtve nasilja mogu javiti, broj Agencije lokalne demokracije i broj Udruge Adela. U potonjoj udruzi postoji savjetovalište koje radi svaki utorak od 17- 19 sati i tajno sklonište čiji je kapacitet 20 osoba.

Najveći problem s kojim se udruga suočava jest nedostatak financijskih sredstava. Stanje je jako loše. Država udrugu finacira s 27 posto, županija je smanjila sredstva potpore za 71 tisuću kuna, dok Grad Sisak donira tek 10 tisuća kuna. Jedino što preostaje udruzi jesu europski fondovi. No, za dobivanje tih sredstava potrebno je osmisliti i napisati kvalitetne projekte što često predstavlja težak zadatak obzirom na ograničene ljudske kapacitete Udruge.

Na kraju, bitno je upamtiti jedno, završava Kovačević:

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.