Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Osnovan Školski sportski savez Kutine

Za predsjednicu saveza izabrana je prof. tjelesne kulture, djelatnica Tehničke škole Kutina, Ljiljana Selman

Za predsjednicu saveza izabrana je prof. tjelesne kulture, djelatnica Tehničke škole Kutina, Ljiljana Selman

U Gradu Kutini je 15. rujna 2015. osnovan Školski sportski savez Kutine koji bi trebao unaprijediti organizaciju, koordinaciju i djelovanje svih školskih sportskih udruga u Kutini, ali i šire. Za predsjednicu saveza izabrana je prof. tjelesne kulture, djelatnica Tehničke škole Kutina, Ljiljana Selman.

»U Gradu već neko vrijeme o tome razmišljamo i konačno smo osnovali Školski sportski savez, prije svega zbog međusobnih natjecanja osnovnih škola s područja Kutine, Popovače i Velike ludine, te dviju kutinskih srednjih škola. Cilj nam je što više djece uključiti u sport i zdrav život», rekla je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Kutine Jasminka Molnar, te zahvalila na pomoći tajniku Školskog sportskog saveza Hrvoju Čustonji kod pripreme dokumentacije.Predsjednik Školskog sportskog saveza Hrvatske Nikica Perković rekao je kako je Kutina već dugo prepoznatljiva kroz kutinski sport i njegove rezultate vidljive i na nacionalnoj razini. «Ovim osnivanjem usmjereni smo na svu djecu koja treniraju neki sport, a ne samo na one najbolje koji su već selektirani u određenu momčad. Zanimaju nas sva djeca, a ne samo odabranih 6 koji igraju. To je najbolji način promocije sporta i zdravog života i drago mi je što sudjelujem u ovom povijesnom trenutku za učenike od 1-8 razreda, ali i dječjih vrtića. Mi ćemo biti suport i nadamo se dobroj suradnji», rekao je Nikica Perković. 

Podršku osnivanju Saveza dala je i potpredsjednica Zajednice Sportskih udruga Grada Kutine Manuela Vukelić Vlajsović, te ravnatelj Sportskog centra Kutina, Marcel Vučetić.Čestitke izabranoj predsjednici uputio je zamjenik gradonačelnika Kutine, Damir Petravić, te zahvalio svim profesorima i nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture na njihovom doprinosu koji svojim svakodnevnim radom daju u razvoju djece u zdrave pojedince. Povezao je sport i zdravlje, ističući važnost bavljenja sportom, osobito u današnje vrijeme kada djeca prekomjerno sjede pred računalima, te obećao podršku Grada Kutine Školskom sportskom savezu i njihovim budućim aktivnostima.

U ime ravnatelja osnovnih škola osnivanje Školskog sportskog saveza pozdravila je ravnateljica OŠ Banova Jaruga Melita Posavčić rekavši kako sportske udruge rade već 15-tak godina, no bez Školskog sportskog saveza, na koji su dosad ravnatelji škola često puta upućivani. Stoga je izrazila zadovoljstvo zbog unaprjeđenja rada na području sportskih aktivnosti učenika. Nova predsjednica Ljiljana Selman zahvalila je svim kolegama na ukazanom povjerenju, nakon čega je krenuo i radni sastanak na kojem se razgovaralo o prvim koracima novoosnovanog Školskog sportskog saveza.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.