Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Otvorena 48. Voloderska jesen

Škrlet će uskoro biti promoviran i u Parizu

Škrlet će uskoro biti promoviran i u Parizu

Ne pamte Voloderci kada je Voloderska jesen bila ovako sunčana i topla! Uz sjaj obasjanih vinograda u Voloderskoj kleti otvorena je 48. Voloderska jesen. Ovogodišnja manifestacija održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i župana Sisačko- moslavačke županije odnosno pokroviteljstvom Grada Popovače, Turističke zajednice Sisačko- moslavačke županije, Ministarstva branitelja i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

„Nekada je Voloderske jeseni bilo lako odraditi jer smo imali Moslavačko vinogorje i udruge koje su pomagale u tom dijelu, no sada u ova vremena kada to vinogorje ne funkcionira i organizacija je spala na par udruga, manjih vinara”, rekao je na otvaranju ovogodišnje manifestacije predsjednik MO Voloder i predsjednik Organizacijskog odbora Zvonimir Kondres. Ipak u tri dana manifestacije, očekujemo 25 tiisuća posjetitelja.
P1090713Morat ću kupiti vinograd, jer karakteristika Moslavca je klet i vinograd, rekao je gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković zadovoljan i organizacijom i lijepim vremenom i posjetom , podsjetivši da je  Voloderska jesen jedna od najvećih manifestacija u Hrvatskoj. „Ovo je odavanje počasti onima koji tijekom godine rade i danas s berbom uživaju u plodovima svog rada. Zato smo danas ovdje da bi odali poštovanje ovogodišnjem urodu koji je zaista dobar. Drago mi je što je ova tradicija zadržana. Voloderske jeseni se događaju na čitavom području Moslavine. Mislim da svaka klet ima svoju Volodersku jesen i svaka klet uživa u onome što im je priroda i Bog dao i što su im njihove ruke stvorile tijekom godine”, rekao je Mišković.

P1090683Vinogradarstvu i vinarstvu posvećuje se sve više ljudi, dodaje Mišković. Nezaobilazna je priča o škrletu u čiju je klonsku selekciju uloženo puno truda, znanja, istraživanja.On mora postati prepoznatljivom sortom, zaključio je Mišković..

P1090697
 „To je jedna kulturno umjetnička manifestacija gdje je bit svega promocija vinarstva, vina i ostalih proizvoda. To je nešto što smo i do sada poticali, ali ćemo i ubuduće poticati vinogradare koji se uvijek mogu obratiti u županiju. Mi kao županija razvijamo određene projekte kako bi pomogli da njihovi proizvodi budu plasirani. Imamo se čime hvaliti, a potencijali su Moslavina, Moslavačko vinogorje i škrlet koji zaslužuje veću pažnju zbog svoje kvalitete i svoje specifičnosti”, rekao je Žinić.
P1090635
Škrlet će uskoro, najavio je u Voloderu župan Ivo Žinić, biti promoviran u Parizu.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.