Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Pedesetak tražitelja azila u Kutini

Dobri uvjeti smještaja

Dobri uvjeti smještaja

Gradonačelnik Andrija Rudić sa suradnicima i Načelnik Policijske postaje Kutine sa suradnicima u četvrtak, 17. rujna su uz pratnju novinara posjetili Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini i porazgovarali sa voditeljicom Prihvatilišta Snježanom Stanić i sa tražiteljima azila koji su već dulje vrijeme u Kutini, i onima koji su od sinoć smješteni u Kutini.

Voditeljica Prihvatilišta izvijestila je da je odluka Ministarstva unutarnjih poslova da u Kutini bude smještaj za tražitelje azila, te je od sinoć u Kutinu premješteno tridesetak tražitelji azila iz hotela Porin u Zagrebu, i zajedno sa obiteljima smještenim od prije u Kutini gdje ih je trenutno 50. To su osobe koje su već duže vrijeme, nekoliko mjeseci, pa čak i više od godinu dana u Republici Hrvatskoj, i dobro su prilagođene boravku ovdje.

Prema informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova, iz ovog izbjegličkog vala koji je došao u Hrvatsku samo je jedna majka sa troje djece zatražila međunarodnu zaštitu, odnosno azil, što očito pokazuje da cilj izbjeglica nije ostanak u Hrvatskoj.

„Zadovoljan sam što smo se sada uvjerili da sva djeca imaju dobre uvjete i da se u ovom prostoru koji se nalazi u našem gradu ovi ljudi stvarno mogu osjećati kao ljudi. Oni su već dulje u Republici Hrvatskoj i uklopili su se, tako da mogu zaključiti da je to dobro sa sigurnosnog aspekta“ zaključio je gradonačelnik Rudić.

.Kasnije poslije podne u Gradskoj upravi održan je  i koordinacijski sastanak pod vodstvom načelnika Stožera zaštite i spašavanje Grada Kutine Damira Petravića na kojem je dana potpuna informacija i dogovorene sve trenutno potrebne aktivnosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.