Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Porasle cijene svih goriva

Nove cijene goriva posljedica su kretanja cijena derivata na mediteranskom tržištu i nepovoljnog tečaja dolara i kune

Nove cijene goriva posljedica su kretanja cijena derivata na mediteranskom tržištu i nepovoljnog tečaja dolara i kune

Cijene svih vrsta goriva u utorak su porasle. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, nakon dva tjedna pada, litra eurosupera 95 skuplja je za 7 lipa i prodaje se u rasponu od 9,11 do 9,14 kuna, ovisno o kompaniji.

Litra eurodizela također je skuplja. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju 5 lipa više nego prošloga tjedna. Cijena litre eurodizela kreće se između 8,51 i 8,55 kuna, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo. U utorak je litra autoplina poskupila 7 lipa i sada se prodaje za oko 3,97 kuna. Ovo je inače sedmi tjedan zaredom da cijena ove vrste goriva nije pala. Na nekim postajama, poput Croduxovih, cijena autoplina je nešto iznad četiri kune (što je ujedno i najviša cijena autoplina unazad četiri mjeseca), dok ga primjerice Plinski centar Zagreb prodaje za 3,75 kuna.

Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su kretanja cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i nepovoljnog tečaja dolara i kune (kao što smo i pretpostavili prošloga tjedna da bi se moglo dogoditi). Cijena sirove na svjetskim tržištima u posljednjih nekoliko dana blago pada i kreće se oko 47 dolara po barelu što bi, ako se nastavi, moglo utjecati i na blagi pad cijena na Mediteranu.

Imajući u vidu i nastavak rasta tečaja dolara i kune (u utorak je tečaj bio 6,82, a prošlotjedni prosjek bio je oko 6,76) i ukoliko se ovi trendovi nastave, možda bi idućega tjedna mogli očekivati blagi rast cijena goriva.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.