Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Županija sufinancira projekte iz programa Erasmus +

Županija će izdvojiti 378.650,00 kuna.

Županija će izdvojiti 378.650,00 kuna.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, danas, 15. rujna, potpisao je ugovore za sufinanciranje projekata koje su Tehničke škole Sisak i Kutina te Osnovna škola Ludina ostvarile kroz program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport „ERASMUS+“. Ovim ugovorima Sisačko-moslavačka županija u sufinanciranju sudjeluje s iznosom od 378.650,00 kuna.

Tehnička škola Kutina dobila je potporu za provedbu projekta „Pregled sustava inteligentnog upravljanja radi povećanja energetske učinkovitosti u Irskoj“ u iznosu od 17.700,00 Eura .

„EU iskustvom do kompetencija za tržište rada“ projekt je Tehničke škole Sisak vrijedan 89.586,00 Eura .

Osnovna škola Ludina dobila je financijsku potporu za provedbu dva projekta „Czech It Out, Be Croative And Finnish Ahead“, u iznosu od 425.545,06 kuna i „Young Enterpreneurs in Elementary Schools“ (YES) u iznosu od 173.172,71 kune. Za provođenje preostalih projektnih aktivnosti potreban je iznos koji će osigurati Sisačko-moslavačka županija.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podsjetio je kako gotovo uvijek iste škole uspješno pripreme projekte za natječaje Europske unije:

 

 

Povući sredstva iz Europskih fondova nije jednostavno, posebno kada je riječ o projektima koji promoviraju znanje i vještine, zaključio je župan Žinić pa je tim više sudjelovanje ove tri škole u takvim projektima posebno značajno.

 

P1090900

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.