Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Povodom Svjetskog dana prve pomoći 17. rujna u Petrinji edukativna akcija

Preventivno-edukativna akcija zamišljena je kao suradnja profesionalaca i građana

Sastanak na temu „Zajedno u prvoj pomoći“ održan je 9. rujna u Petrinji u Maloj gradskoj vijećnici gdje je gradonačelnik primio predstavnike zdravstvenih ustanova i udruga, vrtića, srednje škole i vatrogasne postrojbe, a sve sa ciljem dogovora akcije povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći. Ove godine Svjetski dan prve pomoći održava se pod motom „Pružanje prve pomoći starijim osobama“, a sama akcija, koja će se održati 17. rujna, zamišljena je kao zajednička aktivnost profesionalaca i građana uz potporu Grada Petrinje.

Gradonačelnik Darinko Dumbović najavio je kako će akcija imati svoj nastavak u vidu uređenja Kuće zdravlja čije je vanjsko uređenje dovršeno te još preostaje urediti interijer:

 

 

Dr. Marina Kovač, upraviteljica Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot u Popovači naglasila je kako se ova akcija nastavlja na prošlogodišnje aktivnosti projekta „Zajedno u prvoj pomoći“:

 

 

Kovač je objasnila i što će građani moći vidjeti u sklopu ove preventivno- edukativne akcije:

 

 

U akciji koja će se održati na Trgu hrvatskih branitelja u vremenu od 9 do 12 sati sudjelovat će djelatnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu iz Zagreba, Gradskog društva Crvenog križa Petrinja, Bolnice Popovača, Udruge Naš život Petrinja, Savjetovališta za mlade, Javne vatrogasne postrojbe, Dječjeg vrtića Petrinjčica, Srednje škole Petrinja, izviđači te policijski službenici Policijska postaje Petrinja, odnosno Prometne policije.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.