Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Predstavljanje nove knjige admirala Davora Domazeta-Loše “Admiralovi zapisi”

Srijeda, 23. rujna u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu

Srijeda, 23. rujna u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu

Predstavljanje nove knjige admirala Davora Domazeta-Loše „Admiralovi zapisi“ održat će se u srijedu 23. rujna u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu.

Knjiga «Admiralovi zapisi» ili «O pobjedi i ljubavi», autora admirala Davora Domazet­-Loše je knjiga koja je posvećena: «Dvadesetoj obljetnici Oluje, operacije koja je simbol hrvatske pobjede i hrvatske opstojnosti. Posvećena je i tristotoj obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.»

Knjiga «O pobjedi i ljubavi», nije knjiga o jednom hrvatskom admiralu, iako nosi naslov «Admiralovi zapisi», nego je knjiga o hrvatskoj vojnoj pobjedi nad jugoslavenskim komunističkim totalitarizmom, o pobjedi u teškoj političkoj i diplomatskoj bitci na «velikom ratištu».

To je knjiga u kojoj je ispričana priča tko je uistinu bio drug Tito.To je knjiga koja govori o novom oživljavanju Tuđmanovog političkog nasljeđa.
To je knjiga koja ukazuje, da je prijeko potrebno, da hrvatski narod prestane trpjeti tutorstvo nad svojim domoljubljem, i da mu ti isti tutori tumače prošlost, kako bi mu kontrolirali budućnost. To je knjiga o manje vidljivoj strana Domovinskog rata i stvaranja hrvatske
države, ali i post ratovskom «dalekosežnom prožimanju» kojim se nastoji krivotvoriti, i povijest, i događaje u njima.
To je knjiga, koja o pričama o jednom životu, priča priče o dobrim i lošim momcima, o zaslužnicima, ali i o «mangupima u našim redovima». Ne da bi se ovi potonji podaštavali, ne to nikako, nego da se pokaže da čovjek i na zabludu ima pravo, i da to nije grijeh, ali je grijeh u zabludi ustrajati. – poručuje organizator, Udruga HIP


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.