Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predstavljen projekt “Učini obr(A)t” s ciljem promicanja obrtničkih zanimanja u osnovnim školama

Vrijednost projekta je 367 tisuća kuna

Vrijednost projekta je 367 tisuća kuna

Projekt „Učini obr(A)t“ predstavljen je danas u zgradi Županijske uprave. Projekt koji je financiran sredstvima Eurospkog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Cilj projekta je promovirati poduzetničku kulturu i deficitarna obrtnička zanimanja, ojačati vezu obrazovanja i potreba tržišta rada, potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te na taj način pridonijeti regionalnom razvoju.

Nositelj projekta je Sisačko- moslavačka županija, a partneri su Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Sisačko- moslavačke županije i Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Sisak.

Gordana Šegović iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- područnog ureda Sisak objasnila je zašto su u Zavodu odlučili podržati ovaj projekt:

 

 

Predsjednik obrtničke komore Sisačko- moslavačke županije, Adolf Cvanciger naglasio je kako postoji nekoliko razloga iz kojih Komora ulazi u projekt:

 

 

Oni obrtnici koji kroz ovaj projekt stvore novonastalu vrijednost, odnosno dobiju licencu za svoje obrtničke radnje početkom iduće godine imat će mogućnost posjetiti minhenski Obrtnički sajam, jedan od najvećih Obrtničkih sajmova u Europi, dodao je Cvanciger.

18 osnovnih škola s potpomognutih dijelova područja Sisačko- moslavačke županije sudjelovat će u projektu, pa iz tog razloga osnovne škole iz Siska i Kutine neće  sudjelovati u projektu.

30% obrta na području Sisačko- moslavačke županije zatvoreno je od početka krize, rekao je sisačko- moslavački župan Ivo Žinić te otkrio što očekuje od projekta:

 

 

Vrijednost projekta je 367 tisuća kuna od čega bespovratna EU sredstva iznose 292 tisuće i 62 kune, dok ostatak financira Županija. Provedba projekta započela je u srpnju 2015., a završit će u srpnju 2016.

 

photo 2 photo 1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.