Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Prijatelji često mislim na Vas…

Poginulim, nestalim i umrlim dragovoljcima Siska Novog

Otkriveno je spomen obilježje poginulim , nestalim i umrlim dragovoljcima Domovinskog rata s područja gradske četvrti Sisak Novi.

 

P1090066

 

Prvo je ovo spomen obilježje u ovoj gradskoj četvrti, postavljeno zahvaljujući inicijativi Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Sisak 1991.Kako je u prigodnom obraćanju istaknuo predsjednik ove udruge Željko Glavinić ovo područje koje se prostire od Crnca do Pogorelca dalo je veliki broj dragovoljaca , branitelja, a oni, među njima, koji su položili život na oltar Domovine zaslužuju spomen obilježje, mjesto gdje ćemo ih se doći sjećati i gdje ćemo im se moći pokloniti.

Glavinić podsjeća

 

Kod spomen obilježja kojeg su otkrili predsjednik Udruge dragovoljaca domovinskog rata sisačko-moslavačke županije i predsjednik temeljnog ogranka Sisak 1991. Željko Glavinić i Antun Živković,predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačk županije.

P1090108

Izaslanstva braniteljskih udruga položila su vijence i zapalila svijeće, a vijenac je položilo i svijeću zapalilo i izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije. Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić

Ovo je mjesto sjećanja, zaključila je Roksandić

Spomen obilježje blagoslovio je vlč. Janko Lulić.

P1090111

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.