VIJESTI

Prijatelji često mislim na Vas…

Poginulim, nestalim i umrlim dragovoljcima Siska Novog

Otkriveno je spomen obilježje poginulim , nestalim i umrlim dragovoljcima Domovinskog rata s područja gradske četvrti Sisak Novi.

 

 

Prvo je ovo spomen obilježje u ovoj gradskoj četvrti, postavljeno zahvaljujući inicijativi Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Sisak 1991.Kako je u prigodnom obraćanju istaknuo predsjednik ove udruge Željko Glavinić ovo područje koje se prostire od Crnca do Pogorelca dalo je veliki broj dragovoljaca , branitelja, a oni, među njima, koji su položili život na oltar Domovine zaslužuju spomen obilježje, mjesto gdje ćemo ih se doći sjećati i gdje ćemo im se moći pokloniti.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/caprag-1.mp3?_=1

Glavinić podsjeća

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/caprag-2.mp3?_=2

Kod spomen obilježja kojeg su otkrili predsjednik Udruge dragovoljaca domovinskog rata sisačko-moslavačke županije i predsjednik temeljnog ogranka Sisak 1991. Željko Glavinić i Antun Živković,predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačk županije.

Izaslanstva braniteljskih udruga položila su vijence i zapalila svijeće, a vijenac je položilo i svijeću zapalilo i izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije. Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/caprag-3.mp3?_=3

Ovo je mjesto sjećanja, zaključila je Roksandić

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/caprag-4.mp3?_=4

Spomen obilježje blagoslovio je vlč. Janko Lulić.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version