Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Bili smo na radionicama peruanske i japanske kuhinje u Kul In-u

Radionice nisu osmišljene samo s ciljem upoznavanja nepoznatih kuhinja

Radionice nisu osmišljene samo s ciljem upoznavanja nepoznatih kuhinja

U kulinarskom institutu Kul In danas i sutra održavaju se radionice južnoameričke, točnije peruanske i japanske kuhinje. Institut Kul In ima nekoliko programa edukacije: program kuharstva koji se fokusira na sve vrste glavnih jela; program slastičarstva koji je jedan od popularnijih te zajednički program s institutom Alma u Italiji koji kombinira hrvatsku i talijansku kuhinju, a njegovi polaznici dobivaju dvije diplome- talijansku i hrvatsku. Tu je još i program sommelierstva koji polaznike podučava kako sljubljivati jela s vinima, kaže Matt Sertić, vlasnik Kul In kulinarskog instituta:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

U tri godine, koliko je institut otvoren, stvoreno je 60-tak chefova spremnih za tržište rada. Neki su dobili posao u Švedskoj, Danskoj, Italiji, neki su ostali u Institutu, a neki se bave kulinarskom kritikom. Svi su na neki način ostali u branši.

Radionice poput ove i inače se organiziraju vikendima te su namijenjene ljudima koji preko radnog tjedna rade, ali ipak žele naučiti nešto novo.

Šef kuhar ovog vikenda bio je Erwin Polar koji nam je otkrio svoje dojmove iz Instituta:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Svrha ovakvih edukativnih radionica puno je šira od upoznavanja kuhinja dalekih i nepoznatih zemalja, kaže Zdravko Perić, chef kuhar:

 

 

Jedan od polaznika radionica je i Marko Baničević s Korčule:

 

 

Ivo Žinić, sisačko- moslavački župan prilikom obilaska Instituta nije skrivao oduševljenje idejom i hrabrošću Sertića koji je pokrenuo projekt kulinarskog instituta:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Radionica je besplatna za sve zainteresirane.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.