Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

S radom započelo Obiteljsko savjetovalište

Voditeljica savjetovališta je umirovljena psihologinja Pavica Matijević s preko 45 godina radnog iskustva

Obiteljsko savjetovalište Sisačke biskupije započelo je s radom u utorak 15. rujna u prostorima Pastoralnog centra „Petar Žagmeštar“ sisačke katedralne župe.

Voditeljica savjetovališta je umirovljena psihologinja Pavica Matijević s preko 45 godina radnog iskustva, a svrha mu je pružanje podrške i pomoći pojedincu, bračnom paru ili obitelji u prevladavanju svakodnevnih životnih kriza, poteškoća u komunikaciji i ponašanja štetnih za obitelj.

Tom prigodom gđa Matijević je istaknula kako će naglasak u ovom savjetovalištu biti na psihički aspekt pomoći, uz pogled i na onaj fizički i duhovni.

„Populacija s kojom ćemo raditi je jako raznolika i jako široka, od dječje dobi do staračke, a bavit ćemo raznim problemima od onih ‘teških’ poput fizičkih bolesti do onih pozitivnih kao što je odabir škole djeteta. Posebno je u današnje vrijeme ugrožena obitelj, što zbog medijskih pritisaka i krivih vrijednosti koje visoko kotiraju, ali i nedostatka komunikacije zbog čega nastaju brojni konflikti.Mi smo u našem tempu života zaboravili saslušati jedni druge i zato je ponekad dovoljna introspekcija problema i suprotni razgovor kako bi se došlo do rješenja“, – rekla je voditeljica savjetovališta te istaknula kako su stručnost u pristupu problemu i diskrecija zagarantirani.

Radno vrijeme Obiteljskog savjetovališta je svaki utorak od 17 do 19 sati na adresi Trg bana Josipa Jelačića 1 u Sisku, a korisnici se za savjetovanje mogu najaviti na broj 098 764 177.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.