Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisak će do kraja 2016. godine imati novi željeznički kolodvor

Radni posjet ministra Hajdaša Dončića gradu Sisku

Radni posjet ministra Hajdaša Dončića gradu Sisku

Do kraja slijedeće godine bit će završena rekonstrukcija kolodvora u Sisku , zajedno sa još 10 kilometara pruge od Grede do Siska. Potvrđeno je to u utorak, 29. rujna, za radnog posjeta Sisku, ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića sa suradnicima.

Nakon izmještanja arheoloških nalaza, a kada to i vremenski uvjeti dozvole, radovi na željezničkom kolodvoru bit će nastavljeni.

Ulaganjem u razvoj željezničke infrastrukture poboljšat će se i ubrzati prometovanje na relaciji Zagreb-Sisak, dodaje Hajdaš-Dončić:

 

 

Vrijednost ovih investicija je 42 milijuna kuna.

Stekli su se i uvjeti da se u plan Hrvatskih cesta za 2016. godinu uvrsti izrada dokumentacije za Odranski most – pripadajući rotor i spoj ceste koji izlazi na državnu cestu iza Sela i Odre, rečeno je prilikom današnjeg obilaska.

Uskoro, već sredinom listopada, bit će završena i dionica Jakuševac čvor Velika Gorica, kaže Hajdaš Dončić:

 

 

 

Za tri godine, dodaje ministar, trebale bi biti dovršene studija utjecaja na okoliš i projektna dokumentacija koje su preduvjeti, između ostalog, i za izgradnju Odranskog mosta:

 

 

 

Izgradnja južnog i rekonstrukcija postojećeg sjevernog kolnika u Sisku, u duljini od 1 400 metara, je oko 33 milijuna kuna.

Nenad Maljković, član Uprave Hrvatskih cesta odgovorio je danas i na novinarski upit  kada će, konačno, biti  dovršena dionica ceste  D224 Komarevo – Brđani u dužini od 5,43 kilometara, čija je gradnja započela još 2013. godine:

 

 

 

P1100291 P1100296

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.