Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisak domaćin 139. sjednice skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice

Hrvatska ima jednu od najdužih tradicija organiziranog vatrogastva u Europi, istaknuo je Sanader

Hrvatska ima jednu od najdužih tradicija organiziranog vatrogastva u Europi, istaknuo je Sanader

Jedna od najstarijih institucija u Republici Hrvatskoj- Hrvatska vatrogasna zajednica, u Sisku je održala svoju 139. redovitu sjednicu skupštine. Hrvatska vatrogasna zajednica ima ukupno 150 tisuća članova od kojih je 65 tisuća operativno sposobno. Od tih 65, 2 i pol tisuće ih je u profesionalnom statusu, dok su svi ostali dobrovoljni vatrogasci.

Kao jedno od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava u državi koje broji 150. godina, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sisak dobilo je čast organizirati ovogodišnju skupštinu. Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice:

 

 

P1100144

 

Najveći problemi su ljetni periodi, vrijeme velikih suša i požara na otvorenim prostorima, posebno na Jadranu, rekao je Sanader. „No, vatrogasci rade cijelu godinu i mogu sa sigurnošću reći da su, poslije vojske i policije, vatrogasci najbolje organizirana i najbrojnija snaga u državi“:

 

 

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je značaj koji vatrogasci imaju za zajednicu:

 

 

P1100141

 

Zbog takve uloge, moramo ulagati u razvoj vatrogastva i siguran sam da će i ova sjednica skupštine potaknuti razvoj profesije u našoj županiji i u državi, rekao je župan Žinić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.