Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Snažan rast cijena goriva

Sve što je dobro, nažalost, ne traje dugo.

Sve što je dobro, nažalost, ne traje dugo.

Sve što je dobro, nažalost,  ne traje dugo. Nakon sedam tjedana neprekidnog pada cijena goriva u Hrvatskoj, u utorak je došlo do porasta.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 u utorak je poskupila za čak  za čak 29 lipa, što je treće po veličini poskupljenje od liberalizacije tržišta naftnih derivata koje je nastupilo veljači prošle godine (ne računajući skok od 25 lipa po litri zbog trošarina, 21. travnja cijena benzina skočila  je 32 lipe, a 10. veljače ove godine čak 40 lipa).

Cijena eurosupera 95 sada se kreće oko 9,28 kune, a spremnik od 50 litara od utorka je skuplji za ukupno 14,5 kuna. Plinski centar Zagreb jeftiniji je 12 lipa i benzin prodaje za 9,16 kuna, dok Konzum benz drži staru cijenu (8,89kn) koju će promijeniti sutra.

Cijena eurodizela također je jako porasla. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva skočila je za oko 35 lipa, što je drugo najveće poskupljenje ove godine (10. veljače litra je poskupila 37 lipa). Litra eurodizela prodaje se po cijeni od oko 8,64 odnosno 8,65 kuna. Spremnik od 50 litara od utorka je skuplji za 17,5 kuna nego dan prije. Autoplin je također poskupio, cijena litre veća je za 14 lipa i sada se na postajama prodaje za oko 3,81 kunu, ovisno o kompaniji.

Uzrok ovako drastičnog poskupljenja je, objašnjavaju iz Lukoila, snažan porast cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi za oko 40 dolara po metričkoj toni u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.