Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Stožer za obranu RNS: Na djelu je neprijateljsko preuzimanje INA-e od strane MOL-a

Nećemo dopustiti ugrožavanje radničkih i nacionalnih interesa, poručuju iz Stožera

Nećemo dopustiti ugrožavanje radničkih i nacionalnih interesa, poručuju iz Stožera

Stanje u INA-i i budućnost te kompanije bile su teme sastanka predstavnika sindikata INA-e i sisačko- moslavačkog župana Ive Žinića. Članovi Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak istaknuli su kako je stanje porazno: istraživanja i proizvodnja nafte i plina smanjena su za 50 %; izgubljena su izvozna tržišta u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji; a dok je rafinerijska prerada u Hrvatskoj prepolovljena, rafinerije u Mađarskoj i Slovačkoj podižu kapacitete.

“Danas u INA-i nije ugodno raditi. Ono što mi vidimo je neprijateljsko preuzimanje INA-e od strane MOL-a i mi više jednostavno ne možemo čekati jer se bojimo da će biti kasno”, započeo je Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta:

 

 

„Nama je cilj zadržati primarnu proizvodnju u Sisku gdje ovog trenutka radi oko 700 radnika. Veliki problem je činjenica da mnoge stvari koje bi željeli provesti ne ovise o nama, previše je toga dano strancima na upravljanje“, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pruživši punu potporu radnicima INA-e.

 

 

Sekulić se osvrnuo i na navode da je nedavno u Rafineriji nafte Sisak obustavljena prerada nafte i na opasnost da takvo stanje postane trajno:

 

 

„Mi moramo na sve strane tražiti pomoć i ukoliko ju ne budemo dobili, mi radnici bit ćemo prisiljeni poduzeti određene korake. Nikome ne prijetimo, ali ovo što se događa u INA-i nije dobro za hrvatske nacionalne interese i mi u Sisku nećemo dozvoliti da se hrvatska nafta prodaje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju ili Mađarsku“, završio je Sekulić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.