Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Dvor

Suradnja s općinskim vlastima i dosad je bila dobra i vjerujem da će takva i ostati, rekao je župan Žinić

Suradnja s općinskim vlastima i dosad je bila dobra i vjerujem da će takva i ostati, rekao je župan Žinić

Općina Dvor obilježava svoj Dan. Prigodni je program započeo svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorskom Domu kulture na kojoj je prisustvovao i sisačko- moslavački župan Ivo Žinić.

„Vjerujem u suradnju. Ona je i dosad bila dosta dobra i vjerujem da će takva i ostati. Kada sam dobio poziv Općine Dvor, osjećao sam da trebam doći u Dvor gdje živi većinsko srpsko stanovništvo i manjinsko hrvatsko i gdje sigurno ima međunacionanih problema, ali oni nisu istaknuti“, osvrnuo se župan Žinić na situaciju međunacionalnih odnosa u Dvoru:

 

 

OVO P1100114

 

Problemi s kojima se ovo područje susreće zajednički su svim područjima Hrvatske koja su bila pod okupacijom: visoka nezaposlenost, iseljavanje mladih i starenje stanovništvo. Nikola Arbutina, načelnik Općine:

 

 

OVO P1100094

 

Župan Žinić se u svom obraćanju vijećnicima osvrnuo i na problem nuklearnog otpada za kojega je, kao jedna od potencijalnih lokacija skladištenja, određena upravo Općina Dvor:

 

 

Načelnik Arbutina u vezi ovog pitanja kratko je ponovio kako će konačna odluka biti onakva kakvu sami građani Dvora budu željeli. „Građani su rekli ne i mene kao načelnika to obvezuje“, poručio je Arbutina.

 

P1100120

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.