Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Taktičko – tehnički zbor naoružanja, borbenih oklopnih vozila i tehnike OS RH u Petrinji

U sklopu manifestacije „Dani sjećanja 1991.- 2015.“ u Petrinji

U sklopu manifestacije „Dani sjećanja 1991.- 2015.“ koja se u Petrinji održava tijekom mjeseca rujna u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje u Domovinskom ratu te kao podsjetnik na razaranja koja je Petrinja pretrpjela u rujnu 1991. godine, pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske danas su u petrinjskoj Vojarni Zrin organizirali „Taktičko tehnički zbor naoružanja, borbenih oklopnih vozila i tehnike“.Tom prilikom predstavljena su borbena oklopna vozila „Patria“ te nova jurišna puška VHS kao i ostala oprema koja se koristi u svakodnevnom radu pripadnika OS RH.

VOJARNA 3VOJARNA 6

Taktičko- tehnički zbor obišao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je rekao kako se s tugom, ali i ponosom sjeća događanja iz Domovinskog rata.

VOJARNA 4

„S dubokim poštovanjem, svima koji su patili – građanima, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima moramo reći jedno ogromno hvala“, rekao je Dumbović.

Razgledajući izloženu vojnu opremu, prisjetio se godina Domovinskog rata kada je i sam bio branitelj:

„Kada pogledate iza mene ovu amfibiju i svu ovu opremu koju ima za pomoć ranjenicima –  da nam je bila ’91., da nam je bila ’95. kada smo oslobađali naš grad, siguran sam da bi bilo još više samopouzdanja i onoga što je najvažnije,motiva za svakog vojnika… Ova današnja spremnost i opremljenost vojnikinja i vojnika koju smo pokazali i na mimohodu u Zagrebu daje garanciju slobode naše države…“, rekao je Dumbović.Još jednom zahvalio je i čestitao vojnicima i njihovom zapovjedniku što su se uključili u rujanske Dane sjećanja u Petrinji.

Vojarnu „Zrin“ i Taktičko tehnički zbor naoružanja, borbenih oklopnih vozila i tehnike posjetili su danas i najmlađi , djeca iz Dječjeg vrtića Petrinjčica.

VOJARNA 5VOJARNA 1

Marko Širić iz skupine „Ribice“ bio je, kaže, i na mimohodu u Zagrebu.

„ Kad sam bio na minohodu… na mimohodu u Zagrebu vidio sam zašto nitko nije mogao uzet Hrvatsku i vidim to i sad“, kaže Marko.

VOJARNA 9VOJARNA 8

Njihova teta, odgajateljica Marija Maričković ispričala je kako su mališane doveli na ovu izložbu  jer i na ovaj način, od najmlađeg uzrasta, uče o povijesti i Domovinskom ratu.

Dani sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje u Domovinskom ratu te na razaranje Petrinje u rujnu 1991. godine nastavljaju se sutra, 12. rujna, memorijalnim rukometnim turnirom „Borošić-Gener-Lokner-Žugaj“ koji se u sportskoj dvorani Srednje škole Petrinja održava od 12:00 do 19:00 sati.

Središnji događaj manifestacije bit će 16. rujna, na dan kada je Petrinja pretrpjela najveća razaranja.Tog dana gradom će proći i tradicionalna kolona sjećanja do Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku gdje će biti održan i komemorativni program.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.