Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Ublažite simptome alergije na prirodan način

Kako biste se lakše borili s alergijom, važno je da ojačate imunitet

Kako biste se lakše borili s alergijom, važno je da ojačate imunitet

Uz trave, koprive, trputac ili pelin, ambrozija je trenutačno najveći krivac za alergije zbog kojih se mnogi osjećaju kao da imaju virozu. Ako vas muči kihanje, svrbež, začepljen nos ili teško dišete, možda spadate među one koji su pali pod nesretan utjecaj ovih biljaka.

Alergiju ćete od prehlade razlikovati jer uz nju ne ide temperatura i bol te traje dulje od sedam dana. U svakom slučaju, posavjetujte se s liječnikom koji će vam dati dijagnozu i propisati lijekove. No ono što sami možete učiniti kako biste se zaštitili je izbjegavanje odlazaka u prirodu u vrijeme cvatnje i pomoći si prirodnim lijekovima.

Kako biste se lakše borili s alergijom, važno je da ojačate imunitet. Mogu vam pomoći poznati prirodni sastojci poput propolisa, ulja crnog kumina, ehinaceje ili citrofita. Svakodnevnu prehranu tako obogatite probioticima jer su do sada znanstvenici otkrili kako Lactobacilli casei, Lactobacillus paracasei, L. acidophilus i Bifidobacterium longum pomažu kod začepljenog nosa.

 

alergija 1

Voda je bitna za zdrav organizam pa ne čudi da znanstvenici preporučuju da je redovno pijete kako biste ublažili simptome alergije. Uz vodu će vam pomoći i zeleni čaj koji je poznat po snažnim antioksidansima.

Nadalje, kopriva je poznata kao biljka koja ublažava mnoge zdravstvene tegobe, a čaj od koprive pomoći će vam u suzbijanju simptoma alergije. Koprivu možete uzimati kao kapi ili u kapsulama. Uz koprivu se često preporučuju sjemenke grejpa, kvercetin i repuh.

Dok ste u kući, pomoći će vam ispiranje dišnih putova, najbolje posebnom posudicom kojom ćete lakše toplu vodu s malo morske soli uliti u jednu nosnicu i ispustiti na drugu. Možete je kupiti u ljekarni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.