Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Veleposlanici Republike Albanije i Kosova u radnom posjetu Kutini

Posjet je organiziran na inicijativu poduzetnika i pripadnika albanske nacionalne manjine grada Kutine

U kutinskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Andrija Rudić primio je u radni posjet veleposlanika Republike Albanije i veleposlanicu Republike Kosovo. Na sastanku je bilo riječi o načinima produbljivanja odnosa kroz suradnju na kulturnom i znanstvenom području te o mogućnostima gospodarske suradnje.

Veleposlanik Republike Albanije Ilir Melo zahvalio se na gostoprimstvu gradonačelniku istaknuvši kako je posjet bio plodonosan i kako je na njemu čuo uprao ono što je i želio čuti. „Odnosi između Hrvatske i Albanije su odlični i volio bih da i suradnja Albanije i lokalnih jedinica vlasti u Hrvatskoj bude na istoj razini. Albanska nacionalna manjina koja živi na području Kutine predstavlja most prijateljstva između naših dviju zemalja i naroda i nadam se da će se takvo stanje održati i u budućnosti. Vjerujem u svijetlu budućnost Kutine“, rekao je veleposlanik Melo.

Tijekom radnog posjeta koji je organiziran na inicijativu poduzetnika i pripadnika albanske nacionalne manjine grada Kutine gradonačelnik Andrija Rudić gostima je održao prezentaciju u kojoj im je predstavio gospodarske potencijale Grada Kutine za moguća ulaganja:

 

 

Veleposlanica Republike Kosovo Shkendije Geci Sherifi istaknula je kako su odnosi dviju zemalja na političkoj razini izvrsni, no da na gospodarskom polju ima mjesta za napredak:

 

 

Nakon prijema u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik je s veleposlanicima obišao poduzeće Turbomehaniku d.o.o.

 

P1090465P1090464

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.