Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Za 1 225 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja SMŽ osigurani besplatni obroci

Projekt vrijedan tri milijuna kuna omogućit će besplatne obroke za oko tri tisuće učenika u školskoj godini 2015./2016.

Projekt „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ danas, 10. rujna, i službeno je krenuo u  svoju realizaciju. Projekt kojeg je pokrenula humanitarna udruga „Portal dobrote“ osmišljen je kao kampanja prikupljanja financijskih sredstava sa ciljem pomoći osnovnoškolskoj djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti omogućiti im bar jedan topli obrok dnevno.

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednica udruge Portal dobrote, Sanja Bijonda vratila se na početke akcije koji sežu u prosinac 2014. godine:

 

 

U ožujku ove godine, Ministarstvo socijalne politike i mladih RH objavilo je natječaj za projekt usmjeren osiguranju prehrane tijekom boravka u osnovnoj školi djeci iz socijalno ugroženih obitelji na području cijele države. U ovom dijelu u priču se uključila SIMORA, Razvojna agencije Sisačko- moslavačke županije čiji je direktor Mario Čelan objasnio u čemu se sastojao njihov doprinos humanitarnoj akciji:

 

 

Rezultat  svega je da se kroz projekt Ministarstva osiguralo obroke za 17 i pol tisuća djece u 597 osnovnih škola na području cijele Hrvatske. Kakve su brojke za Sisačko- moslavačku županiju otkriva Bijonda:

 

 

Antonija Mirosavljević ispred Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola upozorila je da je stanje s prehranom u školama poražavajuće te da je vrlo često i ovaj obrok za kojeg su sredstva osigurana ovom akcijom, jedini obrok u danu toj djeci:

 

 

„Ova akcija je itekako bitna za našu županiju. Siromaštvo je prisutno u cijeloj Hrvatskoj, ali u ovoj županiji je još izraženije“, ustvrdio je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

U projektu sudjeluje ukupno 51 škola u cijeloj državi, od kojih su 24 na području Sisačko- moslavačke županije. Projekt je vrijedan tri milijuna kuna, a njime su osigurani besplatni obroci za oko tri tisuće učenika u školskoj godini 2015./2016.

 

P1090499P1090489P1090500P1090504

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.