Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Župan Žinić: Županija je spremna za prihvat izbjeglica

Po potrebi, organizirat će se i Krizni stožer, rekao je Ivo Žinić.

Nakon mađarske odluke o zatvaranju granice prema Srbiji, autobusi s izbjeglicama preusmjeravaju se prema Hrvatskoj, na međunarodni prijelaz Šid -Tovarnik. Skupina od 150-tak registriranih izbjeglica jutros je stigla u Hrvatsku. Prešli su mimo međunarodnog graničnog prijelaza, uočili su ih hrvatski policajci i odveli u Tovarnik, prenosi hrt.hr

Oko 12,45 sati prvi autobus s izbjeglicama napustio je policijsku postaju Tovarnik i krenuo prema Kutini i Sisku. Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić uvjerava da je županija spremna za prvi val izbjeglica:

 

 

U slučaju povećanog broja zahtjeva za prihvat izbjeglica, sazvat ćemo krizni stožer kako bi snimili situaciju i riješili ovaj problem, završio je župan Žinić.

Vlak za prihvat izbjeglica s 11 vagona krenuo je u 13,08 sati sa zagrebačkog Glavnog kolodvora za Vinkovce u koje bi trebao stići u 16,39 sati, izjavila je glasnogovornica HŽ-Putničkog prijevoza Ivana Čubelić, a prenosi Hina.
Može primiti više od 1000 putnika. Ima oko 600 sjedećih mjesta, rekla je Čubelić koja nije mogla dati preciznije podatke o povratnoj destinaciji toga vlaka.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.