Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Šezdeset američkih dolara za srce. Biste li Vi prodali svoje?”

Održan okrugli stol pod nazivom „Na dječje srce se ne može staviti cijena“

Održan okrugli stol pod nazivom „Na dječje srce se ne može staviti cijena“

„Na dječje srce se ne može staviti cijena“, pod tim je nazivom održan u četvrtak, 15. listopada u Europskom parlamentu u Bruxellesu okrugli stol na kojemu je gostovala američka pro-life aktivistica Lila Rose i otvoreno i argumentirano progovorila o industriji abortusa i prodaji organa i tkiva abortirane djece u koju je umiješana američka organizacija Planned Parenthood. Domaćini okruglog stola bili su zastupnici Europske pučke stranke Miroslav Mikolášik, Michaela Šojdrova, Alojz Peterle i hrvatska zastupnica Marijana Petir, te Sophija Kuby, direktorica Saveza za obranu slobode.

Marijana Petir, koja zajedno sa svojim kolegama već više od mjesec dana upozorava na nezakonite i neetičke postupke Planned Parenthooda rekla je kako ova organizacija ne samo da uskraćuje pravo na život nerođene djece, već i podcjenjuje dostojanstvo njihovog malog, abortivnim procesima onesposobljenog, tijela. „Zgrožena sam samom idejom da bi itko mogao prodati to maleno slabašno srce kako bi zaradio. Bez obzira koliko je maleno, to je srce koje je moglo i trebalo kucati. Šezdeset američkih dolara za srce? Biste li vi prodali svoje?“, zapitala je Petir.


epp


Lila Rose započela je i završila svoje izlaganje iskrenom isprikom svoje zemlje u kojoj je organizacija Planned Parenthood nastala i odakle se njezino nezakonito, barbarsko i nehumano djelovanje proširilo po cijelome svijetu. Aktivistica koja je svoju mladost posvetila borbi za život, i razotkrivanju strahota koje se događaju pod krinkom zaštite zdravlja žena u klinikama Planned Parenthooda, prepunu dvoranu je detaljno upoznala s načinom rada ove organizacije te konstatirala kako se u srži svega krije agresivna industrija abortusa. Dotakla se pritom i sakrivanja seksualnog zlostavljanja, mahom maloljetnih, pacijentica zbog kojih se organizacija redovito nalazi na sudu, kao i moguće upletenosti organizacije u (maloljetničku) prostituciju.

Rose je izložila i obrazložila niz zakona koje Planned Parenthood krši – prodaja fetalnog tkiva, prodaja dijelova tijela, manipulacija abortivnim postupcima, informiranost onoga tko abortus izvodi da će tkivo i/ili organi biti prodani, pobačaj djelomičnim porodom… Sa svime navedenim je zgrožena američka javnost, ali ne i američki Senat koji je glasao protiv ukidanja sredstava ovoj organizaciji. Kako ističe Rose, razlog tomu krije se u tome što ova sredstva zapravo cirkuliraju – Planned Parenthood je jedan od najvećih donora u političkim kampanjama, a potom se taj novac Planned Parenthoodu vraća državnim financiranjem. Ipak, istrage su započete, već su održana dva saslušanja pred Kongresom, a nekoliko američkih saveznih država uskratilo je svoju financijsku potporu ovoj organizaciji. Međutim, kako Rose ističe, to je tek početak, tek treba zagrepsti ispod površine.

Nakon što je u detalje opisala brutalne, nehumane i zaista zgražavajući abortivne postupke koje Planned Parenthood koristi kako bi očuvao dječje organe, gošća iz Amerike objasnila je i kako Planned Parenthood po jednom pobačaju zaradi oko tisuću američkih dolara. Rose je rekla i kako iza ove organizacije stoji cijela ideologija koja se žestiko protivi svim ograničenjima kada je abortus u pitanju želeći ga omogućiti tijekom svih devet mjeseci trudnoće, a zagovaraju i pobačaj kao izbor roditelja da odaberu spol svoga djeteta.

Predavanje Lile Rose u prepunoj dvorani pažljivo su slušali i  zastupnici Europskog parlamenta. Neki su zastupnici već zatražili strogu kontrolu razvojne pomoći EU, kako bi se izbjegle neetične prakse koje uključuju i trgovanje dijelovima ljudskog tijela. Oni pozivaju EU i na prestanak financiranja organizacije Planned Parenthood sve dok se istraga koja je u tijeku u SAD-u ne okonča.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.