Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

26. listopada 1881. odigrao se obračun kod O.K. Corrala

Jedan od najčuvenijih obračuna na Divljem zapadu

Jedan od najčuvenijih obračuna na Divljem zapadu

Obračun kod O.K. Corrala jedan je od najčuvenijih obračuna na Divljem zapadu. Odigrao se 26. listopada 1881. godine. U malenom gradiću Tombstoneu u Arizoni sukobili su se članovi dviju bandi. Na jednoj strani bili su predstavnici zakona, klan Earp, a na drugoj strani banda klana Clanton.

U klanu Earp bili su braća Earp: Morgan, Wyatt i Virgil te doktor stomatolog Doc Holliday koji je bio Wyattov prijatelj. U klanu Clanton bili su mlađi brat Billy, Frank, braća McLaury, Ike Clanton kao vođa bande, Bily Claiborne te Pete Stevens.

Povod borbi bila je prevlast u gradu te je u krvavom obračunu stradalo nekoliko članova obitelji Clanton, a od obitelji Earp samo su dvojica lakše ranjena. Na početku borbe Ike Clanton kukavički je pobjegao te ostavio ostale da se bore. Mlađi brat Ikea Clantona prvi je poginuo u borbi. Za osvetu, klan Clanton je poslije nekog vremena ubio Morgana Earpa u zasjedi pucavši mu u leđa. Poslije obračuna vođa bande Ike Clanton sasvim se povukao iz borbe za prevlast te je ostatak života proveo na ranču u blizini Tombstonea.


activity_139458_1395573351_630


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.