Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Aktualni sat: Oporba optužila vladajuće za korištenje sjednice u svrhu predizborne kampanje

Kršenje Poslovnika se nastavlja, tvrde u oporbi

Kršenje Poslovnika se nastavlja, tvrde u oporbi

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća oporbeni su zastupnici i ovog tjedna imali priliku postavljati pitanja gradonačelnici te pročelnicima upravnih odjela. Miljenko Žamarija iz HSLS-a izrazio je protest zbog toga što je njegov prijedlog zaključka o javnoj objavi visine bruto naknada za rad u radnim tijelima gradonačelnice, Gradskog vijeća, upravnim vijećima gradskih ustanova Grada Siska kao i naknada za rad u nadzornim odborima trgovačkih društava Grada Siska, a sve sa ciljem da se javnost upozna sa trošenjem novaca poreznih obveznika, skinut s dnevnog reda sjednice. Time se opet krši poslovnik, tvrdi Žamarija :

 

 

Žamarija je također upitao gradonačelnicu zašto je na jednoj od prethodnih sjednica Gradskog vijeća dva puta izrekla termin medijski reket. Taj je termin, rekao je Žamarija, mafijaški izraz i nije ugodno znati da vas netko medijski reketari:

 

 

Ivana Capana iz HSP AS zanimala je jedna od točaka dnevnog reda- Odluka o kupnji zgrade Šumarije. U izostanku informacija o stvarnoj vrijednosti te zgrade te o iznosu sredstava koji se planiraju utrošiti u njenu obnovu, Capan je postavio izravno pitanje gradonačelnici:

 

 

U nastavku sjednice, Gradsko je vijeće većinom od 16 glasova prihvatilo prijedlog proračuna Grada Siska, dok je 5 oporbenih vijećnika odbilo podržati prijedlog.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.