Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Aktualni sat Skupštine: Kutina dobiva specijalističke ordinacije i mikrobiološki laboratorij

Škola u Popovači će biti spremna tek za šk. godinu 2016./2017.

Na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine zastupnici su, nakon ljetne stanke, ponovno dobili priliku postavljati pitanja županu i pročelnicima upravnih odjela.

Nezavisnu vijećnicu Mirjanu Golubić zanimalo je zašto je iznos kojim Županija financira Malu školu pri dječjem vrtiću u Popovači smanjen za 50 posto, dok je je broj upisane djece povećan u istom broju. Gradnja škole u Popovači također je problematična za nezavisnu vijećnicu jer se mještani boje da ta škola neće biti u funkciji u sljedećoj školskoj godini, pa ju je zanimalo kakvo je stanje s tijekom radova na školi.

Župan Žinić u odgovoru je naglasio kako su dječju vrtići u ingerenciji jedinica lokalne samouprave, dok je Županija financirala Malu školu u Popovači s određenim iznosom, no da nije točno da su sredstva smanjena samo Maloj školi, već i svim ostalim školama na području županije:

 

 

Odlučeno je, nastavio je župan, da neće biti produljenja rokova izgradnje te će uslijediti sankcije ukoliko se ne ispoštuju potpisani rokovi. U najboljem scenariju, škola bi trebala biti potpuno dovršena do proljeća iduće godine i spremna za školsku godinu 2016./2017.

Vijećnik Mijo Šepak ispred HDZ-a upitao je župana postoji li mogućnost otvaranja mikrobiološkog laboratorija u Kutini obzirom da u županiji postoje samo dva takva- u Petrinji i Sisku. Župan je najavio kako je inicijativa za otvaranje takvog laboratorija u tijeku:

 

 

Žinić je također najavio i kako će u prostoru nikad realiziranog kutinskog rodilišta uskoro biti otvoren određeni broj specijalističkih ambulanti. Na tome radimo več nekoliko mjeseci, više od pola godine i uskoro ćemo taj proces i završiti, zaključio je župan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.