Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Biciklijadom od Siska do Petrinje protiv šećerne bolesti

Sudionici su izrazili nadu da će ova Biciklijada postati tradicionalna

Sudionici su izrazili nadu da će ova Biciklijada postati tradicionalna

Prva Biciklijada od Siska do Petrinje s otprilike 45 sudionika imala je plemeniti cilj- upozoriti javnost na jednu od najčešćih kroničnih bolesti današnjice- dijabetes ili šećernu bolest. Uz astmu, visoki krvni tlak i kroničnu opstruktivnu bolest pluća, dijabetes je jedna od četiri pošasti modernog načina života koje čine između 60 i 80% svih kroničnih oboljenja, kaže dr. med. Marina Kovač, koordinatorica za zdravstvene projekte na području Grada Petrinje:

 

 

Ovakav način skretanja pažnje na ovu bolest u Petrinji nije nepoznat. Grad je to koji ima osmišljene programe rane prevencije i redovite kampanje promoviranja zdravog života:

 

 

Nakon prošlomjesečne Biciklijade od Siska do Martinske Vesi, Dijabetičko društvo grada Siska organiziralo je i ovu Biciklijadu. Stazom od Capraga do Taborišta u dužini od 17 kilometara probiciklirao je i Predsjednik sisačkog Dijabetičkog društva Darko Velhes:

 

 

Biciklisti rekreativci, popularni Labudovi iz Siska prije dvije su se godine organizirali u Klub biciklista koji zasad okuplja desetak zaljubljenika u ovaj sport. Milan Hrnčević zvani Mića Labud jedan je od njih:

 

 

Labudovi su prihvatili poziv za sljedeću Biciklijadu 20016. godine, a i preostali su sudionici izrazili želju da ova Biciklijada postane tradicionalna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.