Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Čestitka u povodu Dana neovisnosti

Sa zahvalnošću i poštovanjem sjećamo se onih koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne hrvatske države.

Povodom 8. listopada, Dana neovisnosti Republike Hrvatske, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, sa svojim zamjenicima i predsjednicom Županijske skupštine, uputio je čestitku građanima Sisačko-moslavačke županije. Čestitku prenosimo u cijelosti:

„Poštovani žitelji Sisačko-moslavačke županije, u trenutku kada slavimo Dan neovisnosti Republike Hrvatske prisjećamo se dana kada je Sabor Republike Hrvatske 8. listopada 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom.

Ovom Odlukom stvoreni su svi potrebni uvjeti za slobodan razvoj i punopravno sudjelovanje Republike Hrvatske u međunarodnim odnosima, čime je ostvaren stoljetni san hrvatskog naroda o vlastitoj neovisnoj državi.

Sa zahvalnošću i poštovanjem sjećamo se onih koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne hrvatske države. Upravo stoga nikada ne zaboravimo temeljne vrijednosti na kojima je stvorena Republika Hrvatska i za koje se odlučno i trajno trebamo boriti.

Svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije kao i Republike Hrvatske čestitamo Dan neovisnosti.”,  stoji u čestitci župana Žinića.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.