Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Zaprešića posjetili Petrinju

Sjećanja puna boli i ponosa

Sjećanja puna boli i ponosa

Članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Zaprešića posjetili su danas Petrinju.

Ova udruga okuplja roditelje 46 poginulih branitelja, od koji su trojica – Željko Vrabec,Mario Mateček i Mario Brašić poginuli upravo na petrinjskom području.

Članove Udruge u petrinjskoj je Gradskoj vijećnici pozdravio gradonačelnik Darinko Dumbović.

P1110265P1110267

„Čuvamo sjećanje i njegujemo poštovanje prema svima onima koji su ovdje u našem kraju dali svoje živote.Znam da su ta sjećanja za vas teška i bolna, ali zaborav ne dolazi u obzir“, rekao je petrinjski gradonačelnik.

 

 

„Došli ste u grad koji je puno pretrpio tijekom Domovinskog rata i u kojem su posljedice rata još uvijek vidljive“, nastavio je Dumbović.

 

 

„Drago mi je što vas mogu pozdraviti i kao hrvatski branitelj“, rekao je Dumbović

 

 

Prisjetio se Dumbović i potresnog trenutka u kojem je u Domovinskom ratu, u Peckom, poginuo njegov suborac, Mario Brašić, sin predsjednice zaprešićke Udruge roditelja poginulih branitelja.

P1110277

 

 

 

„Znam da vam je teško, ali budite ponosna majka jer ste imali sina koji je stvarao i dao svoj život za Domovinu“, rekao je Dumbović.Poručio je kako ne smijemo zaboraviti naše heroje Domovinskog rata,podsjetivši i na petrinjskog heroja, pukovnika Predraga Matanovića čije će ime, odlukom Gradskog vijeća, uskoro ponijeti ulica na Slatini.

U ime Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata iz Zaprešića zahvalila je njezina predsjednica Biserka Brašić:

 

 

Odvojili su se od zagrebačke udruge, pri čemu, kaže Brašić, imaju ogromnu podršku Grada Zaprešića.

 

 

Obišli su dosad sva bojišta u Hrvatskoj, osim dubrovačkog, kako bi se poklonili poginulim braniteljima i sačuvali sjećanje na njih.Danas ih,kaže Brašić, rastužuje  odnos politike prema ratnim invalidima.U ime Grada Zaprešića, na dobrodošlici zahvalio je zamjenik gradonačelnika Damir Benčević.Prije polaska u obilazak spomen obilježja, razmijenjeni su i simbolični pokloni dvaju gradova- suveniri i monografije.

P1110285

Prva postaja današnjeg obilaska spomen obilježja, bila je na Senjaku kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima, gdje su goste s ratnim događanjima u Petrinji upoznali predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Darko Dumbović i predsjednik petrinjske Udruge roditelja poginulih branitelja Ivica Horvatić.

P1110309P1110314

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.