Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Do sada u našoj županiji od mina oslobođeno 47 kvadratnih kilometara prostora

100 tisuća kuna za razminiranje područja oko Budičine

100 tisuća kuna za razminiranje područja oko Budičine

Do danas je na području Sisačko-moslavačke županije razminirano nešto manje od 47 kvadratnih kilometara minski zagađenog područja, a u razminiranje je utrošeno 470 milijuna kuna. Rečeno je to u utorak, 27.listopada u prigodi potpisivanja Ugovora o donaciji u iznosu od 100 tisuća kuna, koje je za raminiranje 30 500 kvadratnih metara površine iz svog proračuna izdvojila Sisačko-moslavačka županija.

P1110365

Suradnja Hrvatskog centra za razminiranje i Sisačko-moslavačke županije u posljednjih se godinu dana intenzivirala rekao je Neven Karas, pomoćnik ravnatelja HCR-a.

Ovaj Ugovor financijski nije velik, ali je izuzetno bitan, rekao je Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

Župan Žinić je podsjetio i na važan projekt, temeljem kojeg su nedavno potpisani Ugovori o razminiranju

Ovo je prvo izdvajanje iz županijskog proračuna za ovu namjenu, a od ostalih jedinica lokalne uprave, do sada je  samo grad Petrinja iz svog proračuna za ovu namjenu izdvojio 50 tisuća kuna.

P1110361

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podsjetio je i na stradanja građana  od mina i to najviše na području Moščenice, no jednako tako i pohvalio angažman HCR-a, jer u posljednje tri godine na našem području nije zabilježeno niti jedno stradavanje.

To neće biti ni lako, ni jednostavno, dodaje župan. Ostat će još više od 80 kvadratnih kilometara prostora zagađenog minama, a to je velika površina. No vjerujem, zaključuje župan, , kako će nastavkom dobre suradnje , te izradom dobrih projekata cilj biti ostvaren. Dio sredstava prikupit će se, najavio je župan, i na donatorskoj večeri koja će se održati 05. studenog.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.