Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Josipa Lisac najavljuje novi singl

Josipa Lisac je u studiju Croatia Recordsa snimila novu pjesmu “Moja magija”

Josipa Lisac je u studiju Croatia Recordsa snimila novu pjesmu “Moja magija”. Tekst nove pjesme napisala je Alka Vuica koja potpisuje i neke od njenih najljepših pjesama poput “Danas sam luda”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Kraljica divljine”, ali i jedan cijeli album “Hoću samo tebe”, objavljen 1983. godine.

“Na tom albumu rodile su se neke jako lijepe pjesme, među kojima je „Da li sam ti rekla da te volim“ s kojom, uz Ave Mariju, znam otvoriti koncerte. Alka i ja se znamo jako dugo i upravo me Karlo s njom upoznao. Moj i njegov životni put i ljubav bili su joj inspiracija i za ovu pjesmu, a ona zna prekrasno složiti riječi” – opisala je Josipa suradnju s poznatom kantautoricom.


Tekst pjesme “Moja magija”:

 

Noćas oblačim najljepšu haljinu,
tebi pjevam ovu pjesmu ljubavnu,
U ovom svijetu ti si put,
ja zatvorila sam krug
kao vila što ti vraća dug.

Ja živim jer sanjam,
ja sanjam jer živim,
Ti si sve što oduvijek sam htjela,
dva života spojena u djelima,
Moja magija, moja ljubav jedina.

Kiša pada u Zagrebu danima,
još sam tvoja i još sam ranjiva.

Glazbu i aranžman za pjesmu “Moja magija” potpisuje Jani Hace, basist poznate slovenske grupe Siddharta s kojim je Josipa već surađivala na pjesmi “Živim po svome”.

“Kao i kod pjesme “Živim po svome” prvo je nastala glazba, iako mi je lakše raditi kad imam već napisan tekst. Mislim da smo napravili odličnu pjesmu s kojom smo zadovoljni i nadam se će je publika prepoznati. Osjetio sam da je ovo pjesma koja bi odgovarala Josipinoj interpretaciji i senzibilitetu pa sam joj je i ponudio, a kad Josipa osjeti da sam napravio nešto gdje se i ona može pronaći to znači da su nam se energije poklopile. U svakom slučaju, jedva čekam dovršiti pjesmu i vidjeti reakciju publike” – napomenuo je Jani.

Iako je Josipa koncertno vrlo aktivna i svojim već tradicionalnim koncertima posvećenim Karlu Metikošu već godinama oduševljava publiku, novim pjesmama prilazi oprezno i ne tako često pa nas najava njenih novih pjesama i novog studijskog albuma itekako veseli. Josipin prethodni singl “Tu” objavljen prije nekoliko mjeseci naišao je na odlične kritike glazbenih znalaca i njene publike, a rad s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem i Sašom Antić, koautorom stihova, bio je za nju posebno zadovoljstvo.

“Lijepe pjesme su mi došle u moj svijet. Veselim se suradnji s ljudima koji su na neki način i specifični. Nisu svima tako dostupni pa me i to veseli. Da me ljudi ne bi shvatili kao prepotentnu, ali jednostavno izvlačim neke ljude koji nisu dostupni svima, ajmo to tako reći”- istaknula je Josipa.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.