Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kako se boriti protiv trgovine ljudima?

Postavljen info pult na sisačkom autobusnom kolodvoru

Postavljen info pult na sisačkom autobusnom kolodvoru

Povodom Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima koji se obilježava svakog 18. listopada postavljanjem info pulta na sisačkom je autobusnom kolodvoru održana edukativna akcija usmjerena na jačanje svijesti o prevenciji i jačoj borbi protiv trgovine ljudima. Organizator akcije je PU Sisačko- moslavačka u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak i Centrom za žene Adela.

Hrvatski Crveni križ aktivno sudjeluje u programima prevencije i edukacije javnosti o problemu trgovanja ljudima, kaže Irena Barišić Milunić, voditeljica Odjela za djecu i mlade u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak:

 

 

Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima po prvi je puta obilježen 2007. godine na prijedlog Europske komisije i uz preporuku Europskog parlamenta. Trgovanje ljudima je ozbiljan društveni problem prilikom kojeg dolazi do najgorih oblika kršenja ljudskih prava: prava na život, prava na sigurnost, prava na privatnost, prava na slobodu kretanja i prava na slobodu izbora.

Sanja Kvasnička, glasnogovornica PU sisačko- moslavačke:

 

 

Ova edukativna akcija samo je jedna u nizu kojom se upozorava na ovaj sve rašireniji problem:

 

 

Na koji način najčešće dolazi do ovog kaznenog djela?:

 

 

Žrtava trgovine ljudima u Hrvatskoj ima, ali brojke zasad nisu alarmantne. Kakvo je stanje u našoj županiji:

 

 

Katarina Nilić, učenica trećeg razreda Gimnazije Sisak i članica Kluba mladih Crvenog kiža Gimnazije Sisak objašnjava zašto je odlučila sudjelovati u ovom projektu, a za kraj nudi i savjet, prije svih, mladim ljudima:

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.