Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Lidija Bajuk proslavila 30 godina karijere i 50. rođendan

Koncertom ‘Senjico senjala’ naša najpoznatija etno glazbenica obilježila je veliku obljetnicu

Koncertom 'Senjico senjala' naša najpoznatija etno glazbenica obilježila je veliku obljetnicu

U društvu prijatelja, kolega i obožavatelja, Lidija Bajuk proslavila je 15. listopada u Histrionskom domu 30 godina karijere i svoj 50. rođendan. Koncertom ‘Senjico senjala’ naša najpoznatija etno glazbenica obilježila je veliku obljetnicu i prikazala presjek svojih sedam albuma, sastavljen od 24 obrade hrvatskih tradicijskih napjeva iz svih krajeva naše zemlje i tri autorske pjesme. 

– Gledalište je bilo puno, a posebnu zahvalnost, osim Cantusu i Hrvatskom društvu skladatelja, dugujem i Zlatku Vitezu na ustupljenoj dvorani Histrionskog doma i tehničkoj podršci zaposlenika u Histrionskom domu, scenografiji nadahnutoj tradicijskim kinčom, akademskim umjetnicima Zvjezdani Jembrih i Juri Kokeza, majstoru svjetla Borisu Popoviću s Akademije dramskih umjetnosti i tonskom majstoru Lorinu Zoviću iz Rijeke – rekla je Lidija.


unnamed


Ozvučenje je bilo besprijekorno, koncert dinamičan zahvaljujući izmjenama glazbenih suradnika koji su se Lidiji pridružili na pozornici, a sama scenografija bila je decentna s tradicionalnim papirnatim cvjetovima upletenih u mrežu. Rođena Čakovčanka u intimnoj atmosferi Histrionskog doma uspostavila je prijateljski i opušten odnos s gledateljima šaleći se i prije svake pjesme pojašnjavajući mitološka značenja pojedinih motiva iz pjesama.

Ovaj koncert u Zagrebu bio je i ispunjenje Lidijine rođendanske želje, a pozitivne kritike i čestitke koje su uslijedile ponovno su potvrdile kako je riječ o vodećoj glazbenici hrvatske etno scene i cijenjenoj čuvarici naše tradicije. 

Koncert je sniman u svrhu dokumentarnog filma o hrvatskoj etno glazbi, ali i za Lidijin album uživo. Uveličali su ga njeni gosti i prijatelji, glazbenici Stjepan Večković, Jadran Jeić, Stanislav Kovačević, Lea Šprajc, Ivana Tkalec, Branko Trajkov, Andrija Maronić, Ladislav Varga, Marija Mlinar, Marko Žerjav i Stjepko Zebec.

Aktualni album Lidija Bajuk Tria ‘Prelja’ možete kupiti na Scardoninom web shopu po cijeni od 59,90 kuna.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.