Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Male stvari za dobro jutro

Zavolite jutro uz pomoć malih trikova 🙂

Zavolite jutro uz pomoć malih trikova :)

Većina nas nismo jutarnji tipovi i sama  pomisao da se moramo rano ustati stvara nelagodu. Ukoliko sretnemo nekoga tko je nasmijan u sitne jutarnje sate vjerojatno ćemo pomisliti da nešto nije u redu s njim, ali primijenite li male trikove koji su, poslije ispijanja omiljenog nam napitka – kave, vrlo djelotvorni  i pretvorite li ih u rutinu mogli bi ste se ugodno iznenaditi. Možda čak i zavoljeti jutro 🙂

RANIJE NA SPAVANJE– mnogi svoje kasne odlaske na spavanje opravdavaju navikom. Međutim, to baš i nije izgovor koji drži vodu. Kako je nastala jedna navika, tako i uz malo uloženog truda može nastati i druga – njoj opozitna. Ne trebamo vam naglašavati sve dobrobiti ranijeg lijeganja, kao ni važnost sna stoga uz malo volje možete staviti to pregledavanje društvenih mreža u sitne sate (ništa vam neće promaknuti) ili gledanje televizije do kasno u noć pod kontrolu. Čak i ako je riječ o ispunjavanju nekakvih radnih zadataka koje ostavljate za kasne večernje sate i to možete organizirati drugačije. Ionako je znanstveno dokazano da mozak navečer slabije radi te je bolje potrebno obaviti ranije ili ukoliko je moguće odgoditi za jutro jer će te biti produktivniji i time kvalitetnije napraviti željeno.

NEKA VAM PRVA MISAO BUDE POZITIVNA– obično ljudi čim otvore oči pomisle nešto poput O, ne još jedan užasan ponedjeljak/srijeda itd. Ili nešto poput Mrzim što se sad moram dignutiNeću ništa danas stići. Izgledam ko buhtla…. I obično te prve misli odrede kakav će nam biti i ostatak dana. Nabijeni negativnom energijom od samog jutra potenciramo sukobe, a jedan sukob vodi ka drugom, drugi ka nekoj manjoj ili većoj nezgodi, tako da dan u konačnici niti ne može ispasti kako treba. Ali ukoliko isprobate sjajnu metodu da čim otvorite oči zamislite nešto poput Kakvo predivno jutro. Osjećam se odlično i jedva čekam vidjeti što će mi sve ovaj dan dobroga donijeti – mogli biste se i iznenaditi. Čak i isforsirana pozitiva djeluje.

RAZGIBAJTE SE– neka to bude samo deset minuta, zaista nije potrebno a niti praktično za svakog da ujutro jogira ili odradi nekakav bijesan trening, ali  desetminutno razgibavanje ili nekoliko trbušnjaka i sklekova prije tuširanja imati će čudotvoran učinak na vaše fizičko ali i psihičko stanje.

MEDITACIJA– najbolji početak dana! Nakon što ste se razbudili tjelovježbom i tuširanjem odvojite nekoliko minuta i za tišinu. Nemojte dan odmah započinjati čitanjem vijesti koje su u devedeset posto slučajeva negativnog sadržaja i surfanjem po Internetu nego se umirite, dišite duboko i u tišini pošaljite neke pozitivne afirmacije za današnji dan. Nakon što usvojite ovu praksu, ništa, ali baš ništa vas neće uspjeti izbaciti iz takta dok ispunjavate svoje dnevne obaveze, a napunit ćete se pozitivnom energijom koju će zasigurno i svi oko vas primjetiti

OSIGURAJTE SI DOVOLJNO VREMENA ZA KAVU– za sve prethodno nabrojane aktivnosti treba vam maksimalno pola sata. Već ćete se osjećati sjajno a do kave još niste ni stigli! Osigurajte si dovoljno vremena za kavu znači, osobito ako ste jutarnja kavopija, da se probudite sat vremena ranije i na miru i sa potpunim uživanjem ispijate omiljeni napitak koji osim što razbuđuje osigurava nešto još važnije – a to je vrijeme užitka samo za vas. Kada ste se već napunili pozitivnom energijom, razgibali, istuširali se i u miru i tišini spremili za neke nove pobjede te naposlijetku i obukli, onda sjednite i uživajte u svakom gutljaju poslije čega ste već spremni za izlazak iz kuće ili obavljanje obaveza koje vam predstoje ovisno o vašem poslu i načinu života.

KAVA 1

 

Želimo vam čarobno jutro i ugodan dan! 🙂

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.