Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Na dječje srce se ne može staviti cijena

Okrugli stol “Na dječje srce se ne može staviti cijena“ održati će se 15. listopada 2015. u EU parlamentu

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, zajedno sa svojim kolegama zastupnicima Miroslavom Mikolášikom, Michaelom Šojdrovom i Alojzom Peterleom, organizira okrugli stol pod nazivom „Na dječje srce se ne može staviti cijena“ koji će se održati u četvrtak, 15. listopada 2015. godine od 8.30 do 10 sati u Europskom parlamentu u Bruxellesu na kojemu će se razgovarati o prodaji organa abortiranih beba za profit što je protuzakonito.

Osim što je protuzakonito, potpuno je nehumano prodavati srce ili bilo koji drugi organ bebe za 60 USD a upravo u tome je sudjelovala organizacija Planned Parenthood koja dobiva vrlo visoke iznose financijskih sredstava iz novca poreznih obveznika u Americi ali i EU.

Kao posebna gošća o ovoj će temi govoriti Lila Rose, utemeljiteljica Life Action, američke nevladine organizacije koja je razotkrila nepravilnosti u poslovanju industrije abortusa objavljujući video isječke koji otkrivaju nezakonite aktivnosti Planned Parenthooda. Lila Rose nadahnjujuća je mlada žena koja je, osnovavši Live Action sa svojih petnaest godina, mladost posvetila borbi za one najslabije među nama, one kojima mnogi danas oduzimaju pravo na život – djecu u majčinoj utrobi.


epp


Vođeni snažnim uvjerenjem kako se na dječje srce ne može staviti cijena, nekolicina zastupnika Europskog parlamenta, uključujući i zastupnicu Petir na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta upozorila je na strahote koje su se dogodile u Sjedinjenim Američkim Državama strahujući kako se to isto  događa i na prostoru Europske unije. Petir je, zajedno sa svojim kolegama zastupnicima uputila i pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu sa zahtjevom da predstavnicima Planned Parenthooda uskrati pristup Parlamentu.

Planned Parenthood nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama pod istragom zbog nezakonite prodaje organa i tkiva abortiranih beba za profit, a saslušanja pred Kongresom su u tijeku. Pet američkih saveznih država već je prestalo financirati ovu organizaciju, a u trinaest država traje aktivna debata po istom pitanju. Planned Parethood Association of America dio je International Planned Parenthood Federation koju značajno financira i Europska komisija i čije se podružnice nalaze u većini zemalja Europske unije. Stoga se zastupnici opravdano pitaju ne događaju li se iste nezakonite aktivnosti i na tlu Europske unije i treba li Europska komisija financirati organizaciju koja se bavi ovakvim zastrašujućim i gnjusnim ilegalnim aktivnostima bilo gdje u svijetu.


proposal07a


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.