Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Najveći pad eurodizela ove godine

Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo

Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo

Cijena eurodizela pala je najviše u ovoj godini. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra ove vrste goriva u utorak je jeftinija za 26 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,36 do 8,39 kuna, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najniža cijena eurodizela u posljednjih sedam tjedana.

Litra eurosupera 95 u utorak je pala za oko 22 lipe, što je najveći pad od prvog dana rujna. Litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 9,00 do 9,03, ovisno o kompaniji, što je ujedno najniža cijena u posljednjih sedam tjedana. Plinski centar Zagreb prodaje ga za 8,90 kuna. No u utorak je Ina napravila zanimljiv potez. Naime, spustila je cijenu benzina za dodatnu lipu i probila psihološku granicu od 9 kuna. Sada ga prodaje za 8,99 kuna. Do sada su primjerice Ina i Tifon na najvećem dijelu svojih postaja imali istu cijenu eurosupera, što se očekivalo i sada, no Ina je čini se odlučila napraviti korak naprijed. Hoće li u idućim danima prilagoditi cijenu ostalima i „dodati“ tu jednu lipu, ostaje vidjeti.

Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, nakon devet tjedana, cijena litre ove vrste goriva u utorak je pala i to za oko 6 lipa lipa i na velikoj većini postaja prodaje se za 4,03 kuna.

Kako nam poručuju iz naftnih kompanija, jeftinije gorivo u Hrvatskoj posljedica je pada cijena motornih benzina i dizelskog goriva na mediteranskoj burzi za 5,0 i 6,2 posto u odnosu na prethodni tjedan te pada tečaja dolara prema kuni za oko 1,6 posto.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.