Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Najveći skok cijena goriva u posljednjih mjesec dana

Cijene goriva u Hrvatskoj najviše su u posljednjih mjesec dana

Cijene goriva u Hrvatskoj najviše su u posljednjih mjesec dana

Cijene goriva u Hrvatskoj najviše su u posljednjih mjesec dana. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 u utorak je poskupila za 15 lipa i prodaje se u rasponu od 9,22 do 9,25 kuna, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najveće poskupljenje ove vrste goriva u posljednjih pet tjedana.

Litra eurodizela također je poskupila najviše u posljednjih mjesec dana. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju 13 lipa više nego prošloga tjedna. Cijena eurodizela kreće se između 8,62 i 8,65 kuna, ovisno o kompaniji, što je i najviša cijena od početka rujna.

No, vozači koji koriste autoplin imaju itekakvog razloga za brigu. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva nije pala već devet tjedana. Od utorka je autoplin skuplji za 12 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se za 4,09 kuna, što je ujedno i najviša cijena u posljednjih pet mjeseci.

Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su kretanja cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i tečaja dolara i kune. Promatra li se kretanje cijene sirove nafte na svjetskim tržištima, prošloga tjedna skočila je za oko sedam posto i približila se razini od čak 53 dolara po barelu (najviša cijena od kraja kolovoza), što je itekako utjecalo na mediteransko tržište pa samim time i na cijene goriva u Hrvatskoj. No, već ovoga tjedna cijena barela pala je na 50 dolara. Istodobno, dolar slabi prema kuni i sada je na 6,69 kuna, što je najniža vrijednost u posljednja tri i pol tjedna.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.