Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Ne možete staviti cijenu na dječje srce

Pismo Martinu Schulzu

Slijedom skandala koji je zgrozio svijet, a kojeg je izazvalo nezakonito trgovanje dijelovima tijela abortiranih beba američke podružnice međunarodne organizacije Planned Parenthood, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, zajedno sa svojim kolegama zastupnicima Miroslavom Mikolášikom, Michaelom Šojdrovom i Alojzom Peterleom, organizira konferenciju pod nazivom “Ne možete staviti cijenu na dječje srce”.

Konferencija će se održati u Europskom parlamentu u Bruxellesu u četvrtak, 15. listopada, a na njoj će o trgovini dječjim organima i industriji abortusa govoriti Lila Rose, poznata američka aktivistica koja je svoju mladost posvetila upravo borbi za prava nerođene djece.


epp


Tijekom proteklog je tjedna zastupnica Petir zajedno sa svojih jedanaest kolega iz Kluba zastupnika Europske pučke stranke, uputila i pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu u kojemu se traži da se na nadolazećoj Konferenciji predsjednika postavi pitanje o nezakonitim aktivnostima organizacije Planned Parenthood i razmotri daljnje postupanje prema spomenutoj organizaciji.

Naime, američka podružnica organizacije Planned Parenthood, kako su pokazali video isječci koje je objavio američki Centar za medicinski napredak, prodaje dijelove tijela abortiranih beba, ali i cijele netaknute leševe te je u tu svrhu uvelike promijenila abortivne postupke, što je zakonom strogo zabranjeno, kako bi organi ostali netaknuti i, samim time, profit bio veći. Nimalo etički način zarade ove organizacije već je rezultirao time da joj je pet američkih saveznih država ukinulo financiranje, njih trinaest započelo istragu, a saslušanja su započela i na federalnoj razini.

Spomenuta organizacija dio je međunarodne organizacije čije podružnice djeluju i na prostoru Europske unije, a koju Europska komisija velikodušno financira. S obzirom na to da se podružnice ove organizacije nalaze u većini država članica, ne može se isključiti mogućnost da se isto ne događa i na prostoru Europske unije.  Na ovaj nezakonit i gnjusan čin vrijedan prijezira zastupnica Petir već je upozorila Europski parlament na njegovoj plenarnoj sjednici održanoj u Strasbourgu prošlog mjeseca te zatražila pokretanje istrage i na europskom tlu. Više o tome možete vidjeti OVDJE.

U pismu zastupnici podsjećaju Schulza na njegove vlastite riječi koje im je uputio kada su ga po drugi put izabrali za predsjednika Europskog parlamenta. Tada im je rekao da zastupnici Europskog parlamenta moraju inzistirati na poštivanju vladavine prava te da ih poštovanje i ljudsko dostojanstvo trebaju voditi u svemu što rade.

Vođeni upravo poštovanjem prema ljudskom dostojanstvu, ovih dvanaest zastupnika iz redova pučana, među kojima i Marijana Petir kao jedina hrvatska zastupnica, uputilo je ovim PISMOM apel predsjedniku Europskog parlamenta za pokretanjem konkretne i hitne akcije kako bi se spomenutoj organizaciji, čija je američka podružnica uključena u nezakonite aktivnosti, uskratio pristup prostorijama Europskog parlamenta. Zastupnici u pismu traže i da se ukine sponzorstvo Europske unije nad događanjima koje Planned Parenthood organizira, a koji navodno promoviraju žensko zdravlje.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.